Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Γκάλαντ κοροϊδεύει κανονικά την Χαμάς: «Οι δήθεν ανίκητοι, διαλύονται και μας λένε ενδιαφέροντα πράγματα»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant εξέδωσε ένα μήνυμα για την αποδυνάμωση της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, «κοροϊδεύοντάς» την κανονικά, καθώς ανακοίνωσε τη σύλληψη περισσότερων από 500 υπόπτων για τρομοκρατία από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) τον περασμένο μήνα. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Gallant τόνισε τις σημαντικές κινήσεις που έγιναν από τον IDF στις γειτονιές Τζαμπαλίγια (Jabaliya) και Σετζάγια (Shejaiya), προπύργια των ταγμάτων της Χαμάς και αποκάλυψε ότι αρκετοί που έχουν παραδωθεί έχουν αρχίσει να μιλούν.

«Έχουμε περικυκλώσει τα τελευταία προπύργια της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια και τη Σετζάγια, τα τάγματα που τα ανέφεραν ως ανίκητα και προετοιμάζονταν για χρόνια να μας πολεμήσουν, βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης», δήλωσε ο Γκάλαντ.

Ο Γκάλαντ κοροϊδεύει κανονικά την Χαμάς: «Οι δήθεν ανίκητοι, διαλύονται και μας λένε ενδιαφέροντα πράγματα»
Photo by Yoav Gallant

Σε μια περαιτέρω αποκάλυψη, ο Γκάλαντ τόνισε την παράδοση πολλών στελεχών της Χαμάς στις ισραηλινές δυνάμεις, με τον IDF και την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ Shin Bet να επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι συλλήψεις, που τώρα ξεπερνούν συνολικά τις 500, ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για τη Χαμάς καθώς στις ανακρίσεις τους έχουν αρχίσει να δίνουν πληροφορίες. Οι συλληφθέντες βρίσκονται υπό ανάκριση από τη Μονάδα 504 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του IDF και την Shin Bet με σίγουρη την εμπλοκή και της Μοσάντ (Mossad).

«Οι συλληφθέντες μας λένε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα», είπε o Ισραηλινός ΥΠΑΜ, υπονοώντας ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για την περαιτέρω υπονόμευση των δυνατοτήτων της Χαμάς και πρόσθεσε «Όποιος παραδοθεί – θα γλιτώσει την ζωή του», υποδεικνύοντας μια τακτική προσέγγιση για να αποδυναμωθεί η Χαμάς τόσο στρατιωτικά όσο και ψυχολογικά.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα