Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γαλλική Φρεγάτα κατέρριψε drone των Χούθι κοντά στο Δεξαμενόπλοιο Strinda – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλλίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η γαλλική φρεγάτα κλάσης FREMM Languedoc (Λανγκεντόκ) αναχαίτισε και εξουδετέρωσε επιτυχώς μια επίθεση με drone των Χούθι που είχαν ως στόχο το νορβηγικό πετρελαιοφόρο M/T Strinda στην Ερυθρά Θάλασσα το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου το οποίο δέχθηκε επίθεση και από πύραυλο cruise των Χούθι που προκάλεσε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, το Strinda αντιμετώπισε μια σύνθετη αεροπορική επίθεση που ξεκίνησε από την Υεμένη, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί το εμπορικό πλοίο. Ανταποκρινόμενη γρήγορα στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Γαλλική FREMM Languedoc, που βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή, ενεπλάκη και κατέστρεψε ένα drone που αποτελούσε μια άμεση και νέα απειλή για το δεξαμενόπλοιο.

Μετά την αναχαίτιση, η γαλλική φρεγάτα έλαβε θέση μάχης γύρω από το δεξαμενόπλοιο, αποτρέποντας κάθε απόπειρα πειρατείας του εμπορικού πλοίου. Στη συνέχεια, η πυρκαγιά στο πλοίο περιορίστηκε, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός από το περιστατικό.

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια διασφάλισης της ασφάλειας του Strinda, το USS Mason, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό, συνόδευσε το δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν, απομακρύνοντάς το από την επικίνδυνη ζώνη όπως σας αναφέραμε και προηγουμένως με βάση την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) για το περιστατικό.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι η Γαλλική Φρεγάτα FREMM Languedoc άνοιξε πρόσφατα πυρ με ASTER-15 κατά drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα που την στόχευαν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα