Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Κατέρρευσε Τούρκος βουλευτής κατά την διάρκεια οργισμένης ομιλίας του κατά του Ισραήλ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στο βήμα της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κατέρρευσε ο Τούρκος βουλευτής Χασάν Μπιτμέζ την ώρα που μιλούσε για το Ισραήλ και έλεγε πως δεν θα γλιτώσει από την οργή του Αλλάχ. Ο βουλευτής του κόμματος Σααντέτ που αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, κατά την πτώση χτύπησε επίσης στο κεφάλι και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατέρρευσε Τούρκος βουλευτής κατά την διάρκεια οργισμένης ομιλίας του κατά του Ισραήλ
Photo by Hasan Bitmez

«Αν σιωπήσει η ιστορία, η αλήθεια δεν θα σιωπήσει. Νομίζουν ότι αν μας ξεφορτωθούν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο, αν μας ξεφορτωθείτε, δεν θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τις τύψεις της συνείδησης ακόμα κι αν γλιτώσετε από την τιμωρία της ιστορίας, δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε από την οργή του Αλλάχ» είπε ο Χασάν Μπιτμέζ από το βήμα του τουρκικού κοινοβουλίου αναφερόμενος στο Ισραήλ και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στα πρακτικά του τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σημειώθηκε πως τη στιγμή που ο Μπιτμέζ λιποθύμησε, ακούστηκαν από τα έδρανα του κυβερνώντος κόμματος AKP οι σχολιασμοί «Έτσι θα είναι η οργή του Αλλάχ! Τέτοια είναι η οργή του Αλλάχ!».

Άμεσα παρασχέθηκαν στον Τούρκο βουλευτή οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Αργότερα ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως η κατάσταση της υγείας του Χασάν Μπιτμέζ είναι κρίσιμη.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα