Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΝΕΟ X-PLANE ΑΨΗΦΑ ΤΟ “SONIC BOOM”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Mετα απο 3 Δεκαετίες το νεο X-plane έχει εγκριθεί για την τελική συναρμολόγηση και ολοκλήρωση των συστημάτων του μετά από μια σημαντική ανασκόπηση έργων από ανώτερα στελέχη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κεντρικό γραφείο της NASA στην Ουάσινγκτον.

Η ανασκόπηση της διαχείρισης, γνωστή ως Key Decision Point-D (KDP-D), ήταν το τελευταίο προγραμματικό εμπόδιο για τα αεροσκάφη X-59 Quiet SuperSonic Technology (QueSST) για να ξεκαθαρίσει πριν συναντηθούν οι υπάλληλοι στα τέλη του 2020 για να εγκρίνουν την πρώτη πτήση του αεροπλάνου 2021.

“Με την ολοκλήρωση του KDP-D δείξαμε ότι το έργο είναι στο χρονοδιάγραμμα, είναι καλά προγραμματισμένο και σε καλό δρόμο. Έχουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε αυτή την ιστορική ερευνητική αποστολή για το αεροπορικό κοινό του έθνους », δήλωσε ο Robert Pearce, διαχειριστής της NASA για την Αεροναυτική.

Το X-59 είναι διαμορφωμένο για να μειώνει την ένταση του sonic boom που φτάνει στο έδαφος σε εκείνο του ήπιου χτυπήματος, και να μην ακούγεται καθόλου.

Θα πετάξει επάνω από επιλεγμένες κοινότητες των ΗΠΑ για να παράγει δεδομένα από αισθητήρες και ανθρώπους στο έδαφος για να μετρήσει αν γίνεται αντιληπτό απο το κοινό.

Τα δεδομένα αυτά θα βοηθήσουν τους ρυθμιστικούς φορείς να θεσπίσουν νέους κανόνες που θα επιτρέπουν την εμπορική αεροπορική μεταφορά με αυτον τον τύπο Αεροπλάνου.

Η διαχείριση της ανάπτυξης και της κατασκευής του X-59 QueSST εμπίπτει στο έργο Demonstrator Flight Demonstrator, το οποίο αποτελεί μέρος του Προγράμματος Ολοκληρωμένων Αεροναυτικών Συστημάτων της NASA.

ΠΗΓΗ: NASA

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα