Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ: Τέρμα τα κόλπα Ερντογάν – Τατάρ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ: Τέρμα τα κόλπα Ερντογάν – Τατάρ

“Σαφές μήνυμα” έστειλε η πρόεδρος της κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην Τουρκία και τον Ερντογάν μετά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΕΕ δεν θα δεχτεί τη λύση δύο κρατών για την Κύπρο.

Γνωρίζουμε ότι σε λίγο καιρό, στις 20 Ιουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Κύπρο και του είπα ότι αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για εμάς. Τόνισα ότι θα παρακολουθήσουμε την πορεία αυτής της επίσκεψης και ότι ποτέ δεν πρόκειται να δεχθούμε, ως ΕΕ, λύση δύο κρατών, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφους προσθέτοντας πως μεταβίβασε προσωπικά αυτό το “σαφές μήνυμα” Τούρκο Πρόεδρο και πως τώρα είναι στο χέρι του να στείλει ένα θετικό μήνυμα.

Μετά τη σύνοδο και τις δηλώσεις της φον ντερ Λάιεν, το ψευδοκράτος αντέδρασε έντονα με μια οργισμένη δήλωση του δήθεν υπουργού εξωτερικών εναντίον της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Η ΕΕ αγνοεί τη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού με την επίμονη στάση της στο μοντέλο ομοσπονδιακής λύσης, το οποίο συνεχίζεται εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα και έχει αποτύχει.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα παραμείνει προσηλωμένη στην επίτευξη λύσης βάσει της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των δύο κρατών που προτάθηκε στην άτυπη σύνοδο στη Γενεύη τον Απρίλιο του 2021″ δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών των κατεχόμενων, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, κατηγορώντας τον ΟΗΕ και την ΕΕ ότι έχουν σκοπό να μη βρεθεί ρεαλιστική και μόνιμη λύση για το Κυπριακό.

“Παρά την αποτυχία όλων των προηγούμενων διαδικασιών διαπραγμάτευσης, η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην επιβράβευση της ελληνοκυπριακής πλευράς σε κάθε ευκαιρία.

Καλούμε την ΕΕ να τερματίσει την άδικη και προκατειλημμένη στάση της και να ακολουθήσει αμερόληπτη πολιτική. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου θα συνεχίσει τη δέσμευσή του για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων μαζί με την Πατρίδα Τουρκία” πρόσθεσε ο υπουργός του ψευδοκράτους.

Share
Translate »