Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ιράν, Κίνα και Ρωσία ετοιμάζουν ναυτικές ασκήσεις

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρει ότι ένας στολίσκος πλοίων από τον στόλο του Ειρηνικού, αποτελούμενος από το καταδρομικό Varyag, το αντιτορπιλικο Admiral Tributs, και το πετρελαιοφόρο στόλου Boris Butoma, έχει φτάσει στο ιρανικό λιμάνι Chabahar όπου θα συμμετάσχει σε ασκήσεις.

Αντιπροσωπεία του Ρωσικού Ναυτικού θα λάβει μέρος σε συνέδριο στο ιρανικό λιμάνι, για τη διοργάνωση κοινών ναυτικών ασκήσεων στις οποίες θα συμμετέχουν πολεμικά πλοία από τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα και έχει προγραμματιστεί να λάβουν χώρα αργότερα αυτό το μήνα.

Η αποστολή πλοίων από τον Ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου έτους. Σύμφωνα με τον Λεβάν Ντζαγαριάν, πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τεχεράνη, βασικός στόχος των ασκήσεων είναι η λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας της διεθνούς ναυτιλίας και του αγώνα κατά των πειρατών. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι κοινές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα