ΙΡΑΚ: Τουρκικό ελικόπτερο με 9 στρατιώτες αγνοείται μετα απο επιχείρηση

ΙΡΑΚ: Τουρκικό ελικόπτερο με 9 στρατιώτες αγνοείται μετα απο επιχείρηση

 Εννέα στρατιώτες μέλη των Τουρκικών ειδικών δυνάμεων που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στο πλαίσιο της επιχείρησης του Τουρκικού στρατού στην περιοχή Ζάπ του Ιρακινού Κουρδιστάν αγνοούνται απο χθές συμφωνα τόσο με Τουρκικές πηγές αλλα και κουρδικές.

Αξιωματούχοι του Μπαρζάνι που ελέγχει το Ιρακινό Κουρδιστάν δηλώνουν οτι η Τουρκία τους έχει ζητήσει να βοηθήσουν να βρεθούν τοσο οι στρατιώτες όσο και το ελικόπτερο.

Η επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) στην περιοχή Ζαπ εναντίον του PKK, συνεχίζεται μέχρι αυτην την ώρα. Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών του Τουρκικού στρατού και του HPG (παρακλάδι του PKK), μένοντε μέχρι αυτην την ώρα καθώς σύμφωνα με τους Κούρδους οι αεροπορικές προσβολές της Τουρκικής αεροπορίας έχουν αποτύχει να αποδιοργανώσουν τις δυνάμεις των Κούρδων του PKK.

H μονάδα εννέα στρατιωτών των Τουρκικών ειδικών δυνάμεων που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή Qela Bêdewê του Zap αγνοείται μέχρι αυτη την ώρα αλλα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Το PKK φέρεται να βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή και παρά τις επίμονες προσπάθειες των Τούρκων να καταλάβουν το συγκεκριμένο σημείο για να ξεκινήσουν έρευνες, αυτό δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό.

Προς το παρόν, οι μάχες ακομα είναι σε εξέλιξη με τις πιθανές απώλειες με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να είναι περίπου 10 Τούρκοι και 35 Κούρδοι.

Share
Translate »