Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών εν μέσω μειωμένης διεθνούς βοήθειας: Τα προβλήματα στην πρώτη γραμμή

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο ουκρανικός στρατός, στην σύγκρουση του με τις ρωσικές δυνάμεις, αντιμετωπίζει ένα κρίσιμο ζήτημα που απειλεί να εμποδίσει τις επιχειρησιακές του ικανότητες. Ο ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi, μια εξέχουσα προσωπικότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, έφερε στο φως μια σημαντική πρόκληση: την σοβαρή έλλειψη βλημάτων πυροβολικού στην πρώτη γραμμή. Αυτή η εξέλιξη εμφανίζεται στο πλαίσιο της φθίνουσας διεθνούς υποστήριξης με πυρομαχικά και πόρους προς την Ουκρανία.

Έλλειμμα σε πυρομαχικά και πρόβλημα στην πρώτη γραμμή

Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία σε αυτόν τον τομέα είναι η οξεία έλλειψη βλημάτων πυροβολικού 122 mm και 152 mm. Τα σχόλια του ταξίαρχου Tarnavskyi, που έγιναν στο Reuters στις 18 Δεκεμβρίου, εφιστούν την προσοχή στον κρίσιμο ρόλο της ξένης στρατιωτικής βοήθειας, ο οποίος τώρα μειώνεται. Το αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με τον Ουκρανό ταξίαρχο τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάζονται να μπούν σε θέση άμυνας σε αρκετές περιοχές για να υποστηριχθούν σε άλλα μέτωπο οι επιθετικές στάσεις τους.

Εξωτερική υποστήριξη: Μια ζωτική βοήθεια για την Ουκρανία που όλο και μειώνεται

Ο επείγων χαρακτήρας της κατάστασης έρχεται ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων στην στη δυναμική της διεθνούς βοήθειας. Ένα σημαντικό πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ, ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει μπλοκαριστεί από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες, ενώ η Ουγγαρία έχει μπλοκάρει επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση από την ΕΕ. Αυτές οι κινήσεις αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό πλήγμα για τη στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας, επηρεάζοντας άμεσα τη διαθεσιμότητα βασικών προμηθειών στο πεδίο της μάχης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ρωσία τους τελευταίους μήνες έχει καταφέρει να έχει καλύτερη απόδοση στο πεδίο της μάχης και να πιέζει πολύ τις Ουκρανικές δυνάμεις σε μέτωπα όπως η Αβντίιφκα (Avdiivka) και Κουπιάνσκ.

Ο Ουκρανός ταξίαρχος μίλησε επίσης για τα προβλήματα που δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες στον πόλεμο, λέγοντας ότι τόσο οι Ρωσικές δυνάμεις όσο και οι Ουκρανικές αναγκάζονται να υποστούν τις συνέπειες του κρύου και του χιονιού, με ότι αυτο σημαίνει για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα