Η Αβντίιβκα (Avdiivka) υπό πολιορκία: Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυξημένες ρωσικές επιθέσεις – Βίντεο με δράση M2 Bradley

Από Nemesis HD
3 Λεπτά Ανάγνωσης
PHOTO By Ukraine MoD

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: Στην ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις άλλαξαν τη στρατηγική τους και χρησιμοποιούν μικρότερες, πιο ευέλικτες ομάδες επίθεσης, υποστηριζόμενες από τεθωρακισμένες δυνάμεις και αεροπορική κάλυψη, σε μια μεγάλη εκστρατεία για να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Αβντίιβκα (Avdiivka), όπως ανέφεραν Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, στην τελευταία του ενημέρωση, αποκάλυψε ότι τα στρατεύματά τους αμύνθηκαν όπως είπε «γενναία έναντι πολυάριθμων επιθέσεων στην Avdiivka» και στα γύρω χωριά. Το Επιτελείο επίσης αναφέρει πως σημειώθηκαν συνολικά 34 ρωσικές επιθέσεις χθες μέχρι το απόγευμα, ακολουθούμενες από επιπλέον 15 αποκρούσεις επιθέσεων το βράδυ.

Σημειώθηκαν επίσης φονικές εμπλοκές στο Stepove, μια μικρή πόλη στα βόρεια της Αβντίιβκα. Εδώ, οι ουκρανικές δυνάμεις, ιδίως μια μονάδα εξοπλισμένη με οχήματα μάχης πεζικού M2A2 Bradley (IFV) από την 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, ενεπλάκησαν ενεργά κατά των ρωσικών θέσεων. Τα Bradley, οπλισμένα με πυροβόλα M242 Bushmaster των 25 mm, συνέβαλαν καθοριστικά στη στόχευση των εχθρικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο της Avdiivka και υπάρχει και βίντεο από την δράση των Bradley.

Ο Andriy Kovalev, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μίλησε στο κρατικό «United News», τονίζοντας την επιμονή των Ουκρανών στρατιωτών στο μέτωπο της Αβντίιβκα (Avdiivka). Σύμφωνα με τον Kovalev, οι ουκρανικές δυνάμεις όχι μόνο κράτησαν το έδαφος τους ενάντια στις προσπάθειες περικύκλωσης της πόλης, αλλά απέκρουσαν με επιτυχία περισσότερες από 30 επιθέσεις σε στρατηγικές περιοχές όπως η Novobakhmutivka, η Avdiivka και νότια των Tonenke και Pervomaiskyi στην περιοχή του Ντονέτσκ. Τόνισε ότι η ουκρανική άμυνα έχει προκαλέσει σημαντικές απώλειες στις Ρωσικές Δυνάμεις.

- Advertisement -

Περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση έδωσε και ο Serhiy Tsehotskyi, αξιωματικός της 59ης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, ο οποίος ανέφερε πολύ ισχυρές επιθέσεις από ρωσικά στρατεύματα στην Αβντίιβκα (Avdiivka). Ανέφερε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) τόσο για σκοπούς αναγνώρισης όσο και για κρούση και αυξάνουν συνεχώς την πίεση.

Η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία παραμένει ρευστή, με τις δύο πλευρές να εμπλέκονται σε σκληρή μάχη για τον έλεγχο κυρίως των περιοχών γύρω από το Μπαχμούτ και γύρω από το Ντονέτσκ.

Σχετική ανάλυση: Τα M2 Bradley στο «πεδίο μάχης» του Έβρου: Άξιος «συνοδός» των Ελληνικών Leopard 2A6 HEL

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR