Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

IDF: Η 55η και 179η Ταξίαρχια του Ισραήλ εξαπέλυσαν κυνηγητό κατά της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς και Σετζάγια

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξαπέλυσαν στοχευμένες επιδρομές εναντίον τρομοκρατικών υποδομών σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας με πολλές απώλειες για την Χαμάς η οποία φαίνεται να προσπαθεί να αντισταθεί σε ότι έχει απομείνει στον έλεγχο της στην Βόρεια και Νότια Γάζα.

Η 55η Ταξιαρχία του IDF ηγήθηκε της επιχείρησης με μια επιτυχημένη επιδρομή στη Χαν Γιουνίς (Khan Yunis), όπου εξουδετέρωσε έναν μαχητή της Χαμάς οπλισμένο με αντιαρματικό ρουκετοβόλο τύπου RPG.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αποκάλυψαν μια αποθήκη πυρομαχικών γεμάτη με εκρηκτικά, όπλα και χειροβομβίδες. Το ενδιαφέρον είναι ότι στις φωτογραφίες του IDF υπάρχει και ένα αλεξίσφαιρο με το σύμβολο του ΟΗΕ το οποίο αφήνει πολλά έρωτηματικά για ενδεχόμενη χρήση τέτοιων μέσων κάλυψης από την Χαμάς.

IDF: Η 55η και 179η Ταξίαρχια του Ισραήλ εξαπέλυσαν κυνηγητό κατά της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς και Σετζάγια
Photo by IDF

Σε μια άλλη κρίσιμη εξέλιξη, ο IDF και οι δυνάμεις μηχανικού ανακάλυψαν σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, έναν κρυμμένο εκρηκτικό μηχανισμό σε μια κλινική κοντά σε ένα σχολείο στη γειτονιά Σετζάγια (Shejaiya), αποτρέποντας πιθανά θύματα. Ταυτόχρονα, η ομάδα μάχης της ταξιαρχίας Bislah διεξήγαγε επιχειρήσεις στην ίδια γειτονιά, αποκαλύπτοντας μια κρύπτη όπλων, συμπεριλαμβανομένων Καλάσνικοφ, γιλέκων και πυρομαχικών.

Συνεχίζοντας το «κυνηγητό» των μελών της Χαμάς, η 179η Ταξιαρχία κατέστρεψε μια σήραγγα κοντά σε παραλία στη νότια περιοχή της Γάζας. Αυτή η ενέργεια ανάγκασε μεγάλο αριθμό τρομοκρατών να τραπούν σε φυγή και να διαφύγουν σε ένα κτίριο στην παραλία. Ισραηλινά μαχητικά τους εντόπισαν και το κατεδάφισαν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα