Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις για να καταλάβει το Κουπιάνσκ – Τι αναφέρει Ουκρανός αξιωματούχος

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: Στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η στρατηγική πόλη Κουπιάνσκ (Kupiansk) στην περιφέρεια του Χαρκόβου (Kharkiv) έχει γίνει το επίκεντρο των νέων Ρωσικών επιθέσεων. Οι ρωσικές δυνάμεις, ακόμα και με μεγάλες απώλειες, κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους να καταλάβουν αυτόν τον κρίσιμο κόμβο εφοδιασμού σύμφωνα με τους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι Ρωσικές δυνάμεις πιέζουν

Σύμφωνα με τον Volodymyr Fito, επικεφαλής της υπηρεσίας δημοσίων σχέσεων της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η Ρωσία εντείνει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή. Ο ρωσικός στρατός φέρεται να αναπτύσσει μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή του Κουπιάνσκ, προσπαθώντας να αντισταθμίσει τις σημαντικές απώλειες που έχουν αντιμετωπίσει.

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Oleksandr Syrskyi σημείωσε ότι οι ρωσικές προσπάθειες επικεντρώνονται στην κατάληψη του χωριού Synkivka, με στόχο να το χρησιμοποιήσουν για τον αποκλεισμό του Kupiansk.

Η στρατηγική σημασία του Κουπιάνσκ

Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν με επιτυχία το Κουπιάνσκ (Kupiansk) από τη ρωσική κατοχή, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Από την απελευθέρωσή του, το Kupiansk παρέμεινε στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις λόγω της στρατηγικής σημασίας του ως κέντρο εφιαδιασμού των Ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή με την τοποθεσία της πόλης να προσφέρει μια δυνητική «πύλη» για περαιτέρω ρωσικές επιθέσεις προς τα νότια ή τα δυτικά.

Ουκρανία: «Δεν έχουν σημασία οι απώλειες για τους Ρώσους»

Στη σύγκρουση χρησιμοποιήθηκαν σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού και προσωπικού από την Ρωσική πλευρά με τον Ουκρανό αξιωματούχο Βολοντίμιρ Φίτο να τονίζει ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρά τις σημαντικές απώλειες που έχουν υποστεί όπως υποστηρίζει, συνεχίζουν να επιτίθενται ακατάπαυστα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σύμφωνα με τον ίδιο έχουν αποκρούσει με επιτυχία πολλές Ρωσικές επιθέσεις με αποτέλεσμα την καταστροφή δεκάδων οχημάτων αλλά και μεγάλες απώλειες για το ανθρώπινο δυναμικό της Ρωσίας. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αντίστοιχες απώλειες ισχυρίζεται πως έχει προκαλέσει και το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή ενημέρωση του.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα