Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Η Αίγυπτος βάζει τέλος στα σενάρια «κατάρρευσης της ειρήνης» με το Ισραήλ για Γάζα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα μαζί με τον Σλοβένο ομόλογό του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι (Sameh Shoukry) τόνισε τη δέσμευση της Αιγύπτου να διατηρήσει τη μακροχρόνια συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, παρά τις ανησυχίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Ράφα. Ο Σούκρι διευκρίνισε ότι οι φήμες ότι η Αίγυπτος απειλούσε να διακόψει την ειρηνευτική της συνθήκη λόγω των φόβων ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική έξοδο Παλαιστινίων στην Αίγυπτο ήταν αβάσιμες.

«Υπάρχει ήδη μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, η οποία ισχύει τα τελευταία σαράντα χρόνια, και θα συνεχίσουμε να την τηρούμε», δήλωσε ο Σούκρι.

Επιπλέον, ο Σούκρι μίλησε για τον ρόλο της Αιγύπτου στη διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με στόχο ένα ψήφισμα που θα διασφάλιζε την απελευθέρωση των ομήρων και θα διευκόλυνε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Οι διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου υπογραμμίζουν την αφοσίωσή της στην επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης στην περιοχή και στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών του πληθυσμού της Γάζας και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διάθεση ένοπλης εμπλοκής της παρά την αποστολή περαιτέρω δυνάμεων στα σύνορα όπως άρματα μάχης για την φύλαξη των συνόρων της.

Επιπλέον, ο Σούκρι επανέλαβε την ένθερμη έκκληση της Αιγύπτου για άμεση κατάπαυση του πυρός και επέκρινε τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα. Οι δηλώσεις του τόνισαν τις ανησυχίες της Αιγύπτου σχετικά με τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις της σύγκρουσης, ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο μεγάλης κλίμακας εκτοπισμού Παλαιστινίων αμάχων.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα