Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Η επίλεκτη μονάδα YAMAM του Ισραήλ απελευθέρωσε ομήρους από την Χαμάς μετά από επιχείρηση στην καρδιά της Ράφα + ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ράφα, Λωρίδα της Γάζας – Σε μια δραματική επιχείρηση διάσωσης, οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις, αξιοποιώντας πληροφορίες από τη Shin Bet εντόπισαν με ακρίβεια το κρησφύγετο της Χαμάς και πραγματοποίησαν μια αποστολή υψηλού κινδύνου για να απελευθερώσουν δύο ομήρους στην καρδιά της ελεγχόμενης από την Χαμάς, Ράφα. Η επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα YAMAM διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο, εξουδετερώνοντας τρεις τρομοκράτες που φρουρούσαν τους ομήρους. Αυτή η κρίσιμη κίνηση έθεσε το πλαίσιο για την επιτυχή διάσωση του Fernando Marman, 61, και του Louis Har, 70, οι οποίοι βρέθηκαν σε καλή κατάσταση παρά τις κακουχίες.

Η επίλεκτη μονάδα YAMAM του Ισραήλ απελευθέρωσε ομήρους από την Χαμάς μετά από επιχείρηση στην καρδιά της Ράφα + ΒΙΝΤΕΟ
Photo by IDF

Η Μονάδα 5515 του IDF, γνωστή για τις αποστολές υψηλού κινδύνου που αναλαμβάνει, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ασφαλή κίνηση των δυνάμεων και των ομήρων εντός και εκτός της ζώνης μάχης. Η ένταση της επιχείρησης κλιμακώθηκε καθώς οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο της Ράφα με αποτέλεσμα να γίνουν αντιληπτές και να ξεσπάσει βίαιη μάχη με δυνάμεις της Χαμάς τόσο στο κτίριο όσο και στην περιοχή.

Η επιχείρηση, διήρκεσε μόλις μία ώρα και για να διευκολυνθεί η αποχώρηση της ομάδας διάσωσης, η οποία περιελάμβανε δυνάμεις της Shin Bet και μέλη της αντιτρομοκρατικής μονάδας YAMAM, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε δεκάδες στόχους στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με έναν μόνο στρατιώτη του IDF ελαφρά τραυματισμένο, κάτι που δείχνει την αποτελεσματικότητα της τακτικής που χρησιμοποιήθηκε.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα