Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Η Αίγυπτος έστειλε άρματα μάχης και ενισχύσεις στα σύνορα με Γάζα – Φόβοι για επέκταση της σύγκρουσης

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

H Αίγυπτος αντέδρασε γρήγορα στο σχέδιο του Ισραήλ να επιτεθεί στην συνοριακή πόλη Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας ενισχύοντας την ασφάλεια των συνόρων της μέσω της ανάπτυξης περίπου 45 αρμάτων μάχης και θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στο βορειοανατολικό Σινά το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Αυτή η κίνηση στοχεύει να προλάβει πιθανές κρίσεις στην περιοχή, ιδιαίτερα υπό το φως των ισραηλινών στρατιωτικών επιθέσεων γύρω από τη Ράφα της Γάζας, όπου πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση όχι μόνο αύξησε τη στρατιωτική της παρουσία αλλά έχει επίσης αναλάβει σημαντικά μέτρα ενίσχυσης της υποδομής για την οχύρωση των συνόρων με την Γάζα. Πρόσφατα κατασκευάστηκε ένα επιπλέον τσιμεντένιο τοίχος ύψους έξι μέτρων, πλαισιωμένο με συρματοπλέγματα που αποτελεί μέρος αυτών των βελτιώσεων, παράλληλα με την κατασκευή φυλακίων για την ενίσχυση της επιτήρησης σε σημαντικά σημεία των συνόρων. Αυτά τα βήματα είναι ένα άμεσο αντίμετρο στη δεινή κατάσταση στη Γάζα και επιδιώκουν να αποτρέψουν οποιαδήποτε αναγκαστική έξοδο Παλαιστινίων στο αιγυπτιακό έδαφος.

Αυτές οι κινήσεις της Αιγύπτου έρχονται μετά την επίσημη προετοιμασία της χερσαίας επίθεσης του IDF κατά της τελευταίας μεγάλης πόλης υπό τον έλεγχο της Χαμάς, Ράφα με εντολή Νετανιάχου αφού πρώτα όπως είπε θα μεταφερθούν οι άμαχοι σε ασφαλείς περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Η Αίγυπτος έχει εκφράσει ήδη αρκετές φορές την ενόχληση της για τις εξελίξεις αυτές προειδοποιώντας ότι δεν θα δεχθεί κανέναν Παλαιστίνιο στο έδαφος της. Η επίσημη αιτιολόγηση της Αιγύπτου είναι ότι αυτό θα οδηγούσε σε μαζικό μόνιμο εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την Γάζα και η μεταφορά τυχόν μελών της Χαμάς στο Σινά θα απειλούσε την ειρήνη μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα