ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ: Διαψεύδει ο LNA την παρουσία Ρώσων – Πορεία προς την ενοποίηση

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ: Διαψεύδει ο LNA την παρουσία Ρώσων – Πορεία προς την ενοποίηση

Το Σάββατο, ο επίσημος εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατηγός Αλ-Μισμαρί, αρνήθηκε την παρουσία των δυνάμεων της Wagner στη Σύρτη, προσθέτοντας ότι η πόλη είναι υπό τον πλήρη έλεγχό του LNA παρα τις φωτογραφίες απο την Σύρτη που δείχνουν Ρώσους μισθοφόρους.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του LNA είπε ότι οι απόπειρες διάδοσης φήμων, ψεμάτων και κατασκευασμένων ειδήσεων, δεν έχουν εξαπατήσει και δεν θα εξαπατήσουν ούτε τους Λίβυους, ούτε τη διεθνή κοινότητα.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Τουρκία και την κάλεσε να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις και τους μισθοφόρους της από τη Λιβύη.

Ο Αλ-Μισμαρί προέβη σε αυτές τις δηλώσεις καθώς βρέθηκαν στη Σύρτη φυλλάδια κατά της Wagner γραμμένα τόσο στα αραβικά όσο και στα ρωσικά.

Πρόσφατα ανακοίνωσε επίσης ότι η εκστρατεία που ξεκίνησε ο LNA κατά της τρομοκρατίας, θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθούν όλοι οι τρομοκράτες και να καταστραφούν τα οχυρά τους στη χώρα.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι η Γενική Διοίκηση του LNA εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για την επιτυχία των πολιτικών διαδικασιών.

Σε δηλώσεις για τη Λιβυή προέβη το Σάββατο και ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του για

«το τέλος της εποχής των συγκρούσεων και τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό».

Σε ομιλία του σε διαδικτυακό event με θέμα «Αρχές και προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας», είπε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις συνομιλίες της Λιβύης.

Πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όλες τις μορφές συνεισφοράς για να σημειώσουμε πρόοδο στην πολιτική διαδικασία με επικεφαλής τους Λιβύους», όπως αναφέρει το κρατικό ειδησωγραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, Anadolu.

«Ελπίζουμε στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου διοίκησης και μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό ώστε να μπει ένα τέλος στην εποχή των συγκρούσεων», δήλωσε ο Καλίν.

«Η Λιβύη είναι μια χώρα με μεγάλες προοπτικές, δυνατότητες και μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό. Όταν αυτά χρησιμοποιηθούν σωστά, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτυχθεί οικονομικά η Λιβύη», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL)

ανακοίνωσε τον πλήρη κατάλογο των υποψηφίων για τις θέσεις του Προεδρικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού για την επικείμενη κυβέρνηση της Λιβύης.

Ένα πλήρες φόρουμ πολιτικού διαλόγου για τη Λιβύη (LPDF) θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου για τη διαδικασία ψηφοφορίας της νέας προσωρινής ενωτικής κυβέρνησης.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »