Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Επιβεβαίωση: Η Ελλάδα επίσημα θέλει συμπαραγωγή 7 νέων φρεγατών Constellation από τις ΗΠΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αθήνα, Ελλάδα – Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχαμε χθες μεταδώσει στο X (πρώην Twitter) του NEMESIS HD και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες σχέδιο συμπαραγωγής της Ελλάδας Φρεγατών Constellation με τις ΗΠΑ. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει ήδη λάβει επιστολή αποδοχής του ενδιαφέροντος της Ελλάδας από το Ναυτικό των ΗΠΑ, που αφορά τον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή έως 7 νέων φρεγατών κλάσης Constellation στα ελληνικά ναυπηγεία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας είπε:

«[…]Μελετάμε τα επόμενα βήματα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Και θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Μελετάμε και την ενδιάμεση λύση των LCS που μας προσφέρονται δωρεάν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά πέραν αυτού θέλω να σας πω, για πρώτη φορά, ότι συζητάμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τον σχεδιασμό, τον κοινό σχεδιασμό και την συμπαραγωγή των φρεγατών νέας γενιάς Constellation.

Ήδη, στις 16 Ιανουαρίου 2024 παρελήφθη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχετική επιστολή του Αμερικανικού Ναυτικο, καταρχήν αποδοχής του ενδιαφέροντος όλων μας για τον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή έως 7 νέων φρεγατών κλάσης Constellation στα ελληνικά ναυπηγεία.

Με βάση, λοιπόν, αυτή την πρόταση, η Ελλάδα, εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό ευθύς εξ αρχής, δηλαδή από τον σχεδιασμό του, σύμφωνα με τις ανάγκες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει ένα τεράστιο άλμα και για τον ελληνικό Στόλο, αλλά και για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Και να λειτουργήσει ως φάρος που θα μπορούσε να αποδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας, παραγωγής πλατφορμών και συστημάτων στον 21ο αιώνα» ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε σημεία ομιλίας του την Δευτέρα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα