Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: «Με ελάχιστα χρήματα των ΗΠΑ καταστρέψαμε μέρος του Ρωσικού στρατού»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στη διάρκεια συνέντευξης στο Fox News, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε την αποτελεσματικότητα των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ στην υπονόμευση των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων στη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Χρησιμοποιώντας ένα κλάσμα του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, καταφέραμε να καταστρέψουμε και να υποβαθμίσουμε ουσιαστικά τον ρωσικό στρατό. Επομένως, θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σταθερά την Ουκρανία, εστιάζοντας στην παροχή κρίσιμης στρατιωτικής βοήθειας. Το ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει μια σειρά στρατιωτικού υλικού και στρατηγικής βοήθειας. Η συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν καθοριστικής σημασίας σε αυτή την προσπάθεια, συνεισφέροντας σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών και προηγμένων όπλων. Αυτό το ισχυρό δίκτυο υποστήριξης ήταν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας έναντι του ρωσικού στρατού.

Τα σχόλια του Στόλτενμπεργκ υπογραμμίζουν τον στρατηγικό ρόλο των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται, η δέσμευση του ΝΑΤΟ για υποστήριξη της Ουκρανίας παραμένει ακλόνητη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της συμμαχίας.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα