ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ αποκτούν ηλεκτρική σύνδεση

ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ αποκτούν ηλεκτρική σύνδεση

“Σήμερα το πρωί στην Κύπρο, μαζί με τους Υπουργούς Ενέργειας της Κύπρου και της Ελλάδας, υπέγραψα ένα μνημόνιο κατανόησης για την τοποθέτηση του Ευρασιατικού υποβρύχιου καλωδίου.

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τους πολίτες του Ισραήλ. Το υποβρύχιο καλώδιο θα μας επιτρέψει να λαμβάνουμε ηλεκτρικό ρευμα από το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους έκτακτης ανάγκης και θα αυξήσει σημαντικά την στήριξή μας στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια.” ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz.

«Ιδιαίτερα για την Κύπρο, ο EuroAsia Interconnector θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης του νησιού και, κατά συνέπεια, την εξάρτηση σε βαρέα καύσιμα», ανέφερε η Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, επισημαίνοντας πως η απομόνωση αυτή ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο στην ευρύτερη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ εργαζόμαστε παράλληλα σε διάφορες λύσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός ενέργειας του Ισραήλ πριν λίγες μέρες είχε συνάντηση με Αμερικανό διπλωμάτη με τον οποίο συζήτησαν για θέματα ενέργειας και περιφερειακής ασφάλειας. Στη διάρκεια της συνάντησης τους είχαν φωτογραφηθεί μπροστά από έναν χάρτη που εδειχνε Ίμβρο και Τένεδο να ειναι κομμάτι της Ελλάδας και την φωτογραφία με τον χάρτη απο πίσω στη συνέχεια δημοσίευσε ο Αμερικανός διπλωμάτης στο twitter.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »