Το πρώτο υπερηχητικό UCAV στο κόσμο με τιμή πώλησης 16εκ δολάρια από τη Σιγκαπούρη

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η Kelley Aerospace που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, κυκλοφόρησε επίσημα το πρώτο υπερηχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης στον κόσμο (UCAV) και πωλείται στα 16 εκατομμύρια δολάρια.

Tο UAV με την ονομασία «arrow» μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου, φτάνοντας μέχρι και τα 2.1 Mach και μπορεί να ξεκινήσει αυτόνομα.

“Τα UAVs είναι γνωστά για την αντοχή τους… αλλά ποτέ δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους. Έτσι, με το υπερηχητικό UAV Arrow, θα ξεπεράσει τα ζητήματα ταχύτητας και προσέγγισης εχθρικών στόχων.” είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Kelley Aerospace, Ian Lim, όταν παρουσιάστηκε το Arrow.

Το συγκεκριμένο UCAV έχει πολυ χαμηλό RCS και δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα μάλιστα μπορεί να διεξάγει αποστολές όλων των τύπων.

Το drone έχει σχεδιαστεί για αποστολές “σε περιοχές υψηλού κινδύνου”, καθώς και για να λειτουργήσει ως δόλωμα για πυραύλους, για να εμπλακεί με εχθρικά μαχητικά ή να εμποδίσει τις επικοινωνίες του εχθρού.

https://twitter.com/L_Team10/status/1368838098596069376?fbclid=IwAR0atDst45i3jTIjQL0meVolG8VfKSOVDvyw5Eeuyv60mYthdtHLMOMzkTk

Είναι αρκετά ελαφρύ για να πετάξει σε εμβέλεια πανω από 4.800 km με μέγιστο βάρος απογείωσης 16.800kg (σύμφωνα με την εταιρεία).

Σμήνη απο “Arrows” θα μπορούν να ελέγχονται από αλλο μη-επανδωμένο μαχητικό αεροσκάφος, επιτρέποντάς τους να εκτελέσουν μια σειρά πολύπλοκων αποστολών στο πεδίο μάχης. Μπορούν επίσης να ελέγχονται από το έδαφος.

Τα αεροσκάφη, που κατασκευάζονται από ίνες άνθρακα, μπορούν να πετάξουν σε σχηματισμούς, μια τεχνική που έχει σχεδιαστεί για να καταστέλλει τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Η Kelley Aerospace, δήλωσε ότι έχει ήδη λάβει περισσότερες από 100 προπαραγγελίες για το τελευταίο της προϊόν, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα πριν λίγες μέρες και κοστίζει από 9 έως 16 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόσφατα

Ρωσικό ΥΠΑΜ: “200+ απώλειες για την Ουκρανία στην Μαρίινκα” – Τι αναφέρει για την τακτική κατάσταση

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δημοσίευσαν σήμερα νέα ενημέρωση σχετικά...

Ρωσική άσκηση-μήνυμα στις ΗΠΑ – Ο Ρωσικός στόλος δίπλα στην Αλάσκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι δυνάμεις...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Προσομοίωση αερομαχίας 4 RAFALE F3R με 4 F-16 Viper

RAFALE VS F-16V: Δείτε προσομοιώση αερομαχίας μέσω του προγράμματος...