ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ: Μπαράζ συναντήσεων ΥΠΕΞ σε Κάιρο και Λευκωσία

ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ: Μπαράζ συναντήσεων ΥΠΕΞ σε Κάιρο και Λευκωσία

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου και με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Σαμέχ Σούκρι είχε σήμερα, Δευτέρα, στο Κάιρο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στη συνέχεια, παραβρέθηκε στη Λευκωσία όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Έλληνας υπουργός ανακοίνωσε τις συναντήσεις του με μια σειρά αναρτήσεων στον λογαριαμό του στο twitter.

“Συναντήθηκα στο Κάιρο με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit. Συζητήσαμε για την εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Συναντήθηκα με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου S.Shoukry στο Κάιρο. Συζητήσαμε για τις πολύπλευρες θερμές σχέσεις, καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, σε συνέχεια της θετικής ώθησης του Φόρουμ “Φιλία” για την περιφερειακή σταθερότητα & συνεργασία.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1368907781500117000

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Κάιρο, συζήτησα τις εξελίξεις στη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Jan Kubis.

Συναντήθηκα στη Λευκωσία με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου. Συζητήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον διαρκή & στενό συντονισμό στο Κυπριακό, καθώς και για τις επικείμενες συναντήσεις του ΣΕΥ & του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.”

Share
Translate »