Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενόχλησε πολύ τους Τούρκους η ΤΑΜΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ της 95 ΑΔΤΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες 24ωρες ασχολούνται πάρα πολύ με την 95 ΑΔΤΕ και υπάρχει λόγος για αυτή την ανυσηχία.

Από ότι φαίνεται οι Τούρκοι κατάλαβαν ότι αντι να «αποστρατικοποιούμε τα νησιά» όπως ζητούν συνέχεια, τα στρατικοποιούμε σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό ενισχύοντας δραστικά τις δυνατότητες και την εκπαίδευση των στελεχών της ΑΣΔΕΝ σε συνεργασία με τους υπόλοιπους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, εκπομπές στην Τουρκική τηλεόραση, σχολίασαν αρκετά αρνητικά την άσκηση ΤΑΜΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ που όπως σας ενημερώσαμε έλαβε χώρα από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) και συνέβαλε αφενός στην επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού σε ρεαλιστικά επιχειρησιακά σενάρια, αφετέρου στην προαγωγή της διακλαδικότητας και της κοινής επιχειρησιακής αντίληψης.

Ενόχλησε πολύ τους Τούρκους η ΤΑΜΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ της 95 ΑΔΤΕ
PHOTO: ΓΕΕΘΑ

Κατά την διάρκεια της άσκησης οι ένοπλες δυνάμεις ασκήθηκαν σε αμυντικές επιχειρήσεις με πραγματοποίηση βολών όλμων, πυροβολικού και αρμάτων, σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και Μαχητικά Αεροσκάφη με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

Τούρκος σχολιαστής μάλιστα δήλωσε ότι ασκήσεις τέτοιου είδους αποτελούν απειλή για την Τουρκία και τις χαρακτήρισε ως προβοκατόρικες ενέργειες.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα