Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία σύμφωνα με το ΜΕΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Middle East Eye (ΜΕΕ) το Ισραήλ απέσυρε ολόκληρο το διπλωματικό του σώμα από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της πρέσβεώς του, Ιρίτ Λίλιαν. Αυτή η απόφαση για να φύγουν οι διπλωμάτες έρχεται αφότου το Ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες που έφτασαν την προειδοποίηση για την Τουρκία στο μέγιστο επίπεδο, καλώντας τους Ισραηλινούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως την Τουρκία.

Η έκτακτη προειδοποίηση του Ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προήλθε από ανησυχίες για πιθανές απειλές που μπορεί να έχουν ως στόχο Ισραηλινούς πολίτες στην Τουρκία. Είναι ενδιαφέρον ότι σύμφωνα με το Middle East Eye η προειδοποίηση δεν έκανε διάκριση μεταξύ διπλωματών και Ισραηλινών πολιτών.

Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορήθηκαν για το χτύπημα που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα, το οποίο προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών στην περιοχή κατά του Ισραήλ. Χιλιάδες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και την πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα έξω από τις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ για να καταδικάσουν την επίθεση.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε πέντε διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισέλθουν κρυφά στο ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω τεράστιων ταραχών που αποτέλεσαν κίνδυνο για τις Ισραηλινές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα