Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γαλλική Φρεγάτα άνοιξε πυρ κατά drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Κατευθύνονταν προς την φρεγάτα» – Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Με την ένταση να αυξάνεται στην περιοχή, η γαλλική φρεγάτα (FREMM) Languedoc (Λανγκεντόκ) σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, εξουδετέρωσε επιτυχώς δύο drones που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στην ακτή της Υεμένης, στις 9 Δεκεμβρίου 2023.

Η φρεγάτα Λανγκεντόκ, αντιμετώπισε τα drones περίπου 110 χιλιόμετρα από την ακτή της Αλ Χουνταϊντά (Al Hudaydah) στην Υεμένη. Το πρώτο drone αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε γύρω στις 21:30 και ακολούθησε το δεύτερο περίπου στις 23:30, ώρα Γαλλίας.

Τα drones, που προέρχονταν από την Υεμένη, αποτελούσαν άμεση απειλή για την “Languedoc” καθώς «κατευθύνονταν κατευθείαν προς» τη φρεγάτα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλίας που επιβεβαιώνει στο X (Twitter) ότι αυτά τα drones εκτοξεύτηκαν από τους Χούθι. Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Αυτό το περιστατικό δεν είναι ένα μεμονομένο περιστατικό στην περιοχή, καθώς Αντιτορπιλικά των ΗΠΑ, όπως το USS Carney έχουν αναχαιτίσει πολλαπλούς πυραύλους και drones που εκτοξεύτηκαν από τους Χούθι, τονίζοντας την επικινδυνότητα για την εμπορική ναυτιλία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Να τονίσουμε εδώ ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς χθες όπως σας ενημερώσαμε οι Χούθι της Υεμένης, ανακοίνωσαν αλλαγή στην πολιτική που ακολουθούν εναντίον του Ισραήλ και πλέον θεωρούν στόχους όλα τα εμπορικά πλοία που έχουν σκοπό να συνεργαστούν με το Ισραήλ ή να φτάσουν σε λιμάνια του Ισραήλ.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα