Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκρίθηκε η πώληση αμφίβιων AAV-7 για την Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της DSCA «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ΗΠΑ) αποφάσισε να εγκρίνει μια πιθανή στρατιωτική πώληση για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα επιθετικά αμφίβια οχήματα (AAV (γνωστά και ως AAV-7) και σχετικού εξοπλισμού με εκτιμώμενο συνολικό κόστος 268 εκατομμυρίων δολαρίων.

-Μετάφραση NEMESISHD.GR

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (DSCA) παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση σήμερα.

Η Κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε να αγοράσει εξήντα τρία (63) επιθετικά αμφίβια οχήματα, έκδοσης μεταφοράς προσωπικού (AAVP-7A1), εννέα (9) επιθετικά αμφίβια οχήματα, έκδοσης διοίκησης και ελέγχου (AAVC-7A1), τέσσερα (4) επιθετικά αμφίβια οχήματα, της έκδοσης (AAVR-7A1) και εξήντα τρία (63) πολυβόλα διαμετρήματος 50 χιλιοστών.

Περιλαμβάνονται επίσης εκτοξευτές χειροβομβίδων MK-19, συστήματα θερμικής παρατήρησης M36E T1 (TSS), ανταλλακτικά, λοιπός εξοπλισμός υποστήριξης (συμπεριλαμβανομένων ειδικών κιτ/εργαλείων), εκπαίδευση, τεχνικά εγχειρίδια , τεχνικά δεδομένα, τεχνική υποστήριξη και βοήθεια (συμπεριλαμβανομένων των Τεχνικών Υπηρεσιών (CETS)), Υπηρεσίες διαχείρισης Ολοκληρωμένης Λογιστικής Υποστήριξης (ILS), αποκατάσταση απαρχαιωμένων εξαρτημάτων, Follow On Support (FOS) , Επιστροφή, Επισκευή και Επαναποστολή μη επισκευάσιμων ειδών / εξοπλισμού, λογισμικού και άλλων σχετικών στοιχείων εφοδιασμού των οχημάτων και υποστήριξης προγραμμάτων. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος είναι 268 εκατομμύρια δολάρια.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκρίθηκε η πώληση αμφίβιων AAV-7 για την Ελλάδα από τις ΗΠΑ
U.S. Navy Photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Amanda R. Gray/Released

Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ, που είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη.

Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές παρέχοντας μια αποτελεσματική ικανότητα προστασίας των θαλάσσιων συμφερόντων και υποδομών για την υποστήριξη της στρατηγικής της θέσης στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα συμβάλλει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, καθώς και στις θαλάσσιες προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πειρατείας. Η Ελλάδα δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτά τα οχήματα και τις υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις της.

Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και υποστήριξης δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή» αναφέρει η ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη αναλύσει τις δυνατότητες του πιθανού νέου αυτού αποκτήματος (AAV-7) των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο σε Άρθρο (Θα το βρείτε ΕΔΩ) όσο και σε Βίντεο (Θα το βρείτε ΕΔΩ)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα