Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Aπόκτηση μαχητικών αεροσκαφών από την Πολωνία και την Σλοβακία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε νέο επίπεδο περνά η υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ προς την δοκιμαζόμενη Ουκρανία, με την Πολωνία και την Σλοβακία να αποτελούν τις πρώτες χώρες που θα παραχωρήσουν μαχητικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο πρόσφατης συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Τσεχικής Δημοκρατίας, ο Πολωνός Πρόεδρος Marcin Przydacz δήλωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Πολωνία θα παραχωρήσει 4 μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-29 από τα αποθέματά της.

Επιπλέον, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Σλοβακίας Jaro Nad, 13 μαχητικά MiG-29 καθώς και ένα σύστημα αεράμυνας SA-6 KUB της Σλοβακικής Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται να δοθούν στην Ουκρανία.

«Θα δώσουμε αυτά τα MiG στην Ουκρανία για να μπορέσει να προστατεύσει τους πολίτες από τις πολλές βόμβες που πέφτουν στα σπίτια τους και οι οποίες είναι ο λόγος που πεθαίνουν άνθρωποι στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ.

Η απόκτηση αυτών των αεροσκαφών σίγουρα αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση για την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, καθώς χρειάζεται νέες μονάδες και ανταλλακτικά.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα