Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ | Αρμένιος στην Ελλάδα κινδυνεύει με απέλαση στην Τουρκία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Τουρκο-αρμένιος συγγραφέας και γλωσσολόγος Σεβάν Νισανιάν συνελήφθη πριν λίγες μέρες από τις ελληνικές αρχές και αντιμετωπίζει κίνδυνο έκδοσης στην Τουρκία. Η συζυγός του, Ηρώ Τζούρου, με ανάρτηση στα social media το Σάββατο έκανε γνωστή τη σύλληψή του 66χρονου Αρμένιου με πρόσχημα τη λήξη ημερομηνίας προσωρινής διαμονής του στη χώρα μας.

Ο Νισανιάν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 16 ετών και 7 μηνών για εννέα διαφορετικές κατηγορίες μεταξύ των οποίων και προσβολή του προφήτη Μωάμεθ, εξαιτίας του βιβλίου του “The wrong Republic” στο οποίο ασκεί κριτική στην Τουρκική Δημοκρατία και τον Κεμάλ Ατατούρκ.

https://twitter.com/artsakheng/status/1477924056875687944

Ο Αρμένιος φυλακίστηκε στις 2 Ιανουαρίου 2014 και δραπέτευσε στις 14 Ιουλίου 2017. Από τότε ζει στην Ελλάδα μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό.

Όπως ενημέρωσε η σύζυγος του Ηρώ Τζούρου μέσω του γάμου του με Ευρωπαία πολίτη, έχει δικαίωμα διαμονής στην χώρα μας, το οποίο απο ότι αναφέρει η Ελλάδα ακύρωσε αδικαιολόγητα.

Η πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση με τον Αρμένιο πολίτη και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο της Σάμου θα αποφανθεί αύριο, Τρίτη για την παραμόνή ή την έκδοσή του ατην Τουρκία.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα