Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποκλιμάκωση στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τέλος στην συγκέντρωση Ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία έβαλε ο Πούτιν, καθώς μετά την ολοκλήρωση στρατιωτικών ασκήσεων, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μέρος των δυνάμεων θα επιστρέψει στις βάσεις του.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί από ΗΠΑ και NATO ότι συγκεντρώνει περίπου 100.000 στρατιώτες κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων. Σε δήλωση όμως που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, η Ρωσία ανέφερε ότι 10.000 στρατιώτες ολοκλήρωσαν μια στρατιωτική άσκηση με διάρκεια ενός μήνα κοντά στην Ουκρανία και θα επέστρεφαν στις μόνιμες τοποθεσίες τους.

russian army photo
Photo by Dmitry Terekhov

Σχολιάζοντας την άσκηση αυτη αρκετές δυτικές χώρες ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που η Ρωσία είχε διαψεύσει κατηγορηματικά και όπως σας είχαμε ενημερώσει εξαρχής στο NEMESIS HD η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) είχε τοποθετηθεί περι των ισχυρισμών αυτων λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δραστηριότητες για τις δυνάμεις της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά από νότιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Ροστόφ, του Κρασνοντάρ και της Κριμαίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του την Τετάρτη προειδοποίησε πως θα ξεκινήσει τα «απαραίτητα αντίποινα» στην «επιθετική προσέγγιση των δυτικών κρατών» απέναντι στη Ρωσία.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, καθώς και με το ΝΑΤΟ, πρόκειται να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα με σκοπό την αποκλιμάκωση του ψυχροπολεμικού κλίματος.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα