ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΚΑΡ: “Οι Έλληνες μας απειλούν συνεχώς”

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Στη Λιβυή βρέθηκαν χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, και ο επικεφαλής της τουρκικής Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MİT), Χακάν Φιντάν.

Η τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα τουρκικά στρατεύματα εκεί και συναντήθηκε με Λίβυους αξιωματούχους στην Τρίπολη.

Η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Λιβύης είναι σημαντικές. Όταν ήρθαμε εδώ, υπήρχαν διάφορα προβλήματα. Αφιερώσαμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Οι προσπάθειες αυτές έφτασαν σε ένα σημείο όπου έχουμε αρχίσει να επιτυγχάνουμε σημαντικά αποτελέσματα δήλωσε ο Ακάρ στη διάρκεια της επίσκεψης.

Επισημαίνονταν την κοινή ιστορία των δύο χωρών και υπογραμμίζοντας πως τα τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη έχουν μόνο σκοπό την προστασία των Λίβυων “αδερφών τους” πρόσθεσε ότι:

“Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει φιλικές και αδελφές χώρες στους νόμιμους και δίκαιους σκοπούς τους, παράλληλα με τον δικό της αγώνα για προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της.

Για την αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων εδώ και τον εκσυγχρονισμό της οργάνωσης, οι Λίβυοι αδελφοί μας συνεχίζουν τις εργασίες τους χέρι με χέρι με την Τουρκία“.

Στη συνέχεια τονίζοντας πως η τουρκική παρουσία στη Λιβύη είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των συμφερόντων της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο δήλωσε:

“Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τη Λιβύη. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία είναι μάταιες. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, του διαλόγου και των ειρηνικών μεθόδων.

Ο Χουλουσί Ακάρ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κυπριακό επιμένοντας φυσικά πως ο μόνος τρόπος επίλυσής του είναι η λύση των δύο κρατών, την οποία σθεναρά υποστηρίζει η Τουρκία παρά το ότι έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ.

“Σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αλλά δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό. είπε προσθέτοντας ενώ η Τουρκία επιθυμεί την ειρήνη και τον διάλογο, η Ελλάδα συνεχώς προκαλεί με απειλές και εχθρική ρητορική.

“Αναμένω από τρίτους να είναι αντικειμενικοί σε θέματα που σχετίζονται με τους γείτονές μας. Περιμένω να προσεγγίσουν τα πράγματα λογικά. Σε καμία περίπτωση να μην μετατρέψουν τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σε προβλήματα με την ΕΕ ή με τις Ηνωμένες Πολιτείες.” κατέληξε η δήλωση του Τούρκου Υπουργού.

Πρόσφατα

Ρωσικό ΥΠΑΜ: “200+ απώλειες για την Ουκρανία στην Μαρίινκα” – Τι αναφέρει για την τακτική κατάσταση

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δημοσίευσαν σήμερα νέα ενημέρωση σχετικά...

Ρωσική άσκηση-μήνυμα στις ΗΠΑ – Ο Ρωσικός στόλος δίπλα στην Αλάσκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι δυνάμεις...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Άμυνα ενάντια σε χτυπήματα βαλλιστικών πυραύλων

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι αποτελούν σημαντική απειλή στον σημερινό κόσμο,...

Αναβάθμιση αντιαρματικών: Τα συστήματα που εξετάζει ο Στρατός Ξηράς

Τους τελευταίους μήνες έχει υπάρξει ένα μπαράζ συναντήσεων στα...