ΛΙΒΥΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δεν συμφωνούμε στο θέμα της ΑΟΖ

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμεϊμπά, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αποδέχεται το τουρκολιβυκό μνημόνιο καθώς αυτό, όπως είπε, ωφελεί τη χώρα του.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι του Al Jazeera, η οποία θα προβληθεί ολόκληρη την Τετάρτη, ο Ντμπεϊμπά δήλωσε ότ η Λιβύη αξιολογεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο διαφορετικά από την Ελλάδα.

“Διαφωνούμε με την Ελλάδα στην αξιολόγηση της τουρκολιβυκής συμφωνίας. Εξυπηρετεί τους Λίβυους και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε“, είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τους ξένους μισθοφόρους που βρίσκονται ακόμα στη Λιβύη, ο Ντμπεϊμπά είπε πως υπάρχουν “καλά σημάδια” για την αποχώρησή τους.

Οι δηλώσεις του Λίβυου πρωθυπουργού απ’ ότι φαίνεται δεν συνάδουν με τις απόψεις που έχουν εκφράσει εώς τώρα ο Πρόεδρος και η Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι μόλις χθες το Συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίσων δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι ο επαναπατρισμός Σύρων μαχητών από τη Λιβύη έχει ανασταλεί πλήρως από την πλευρά της Τουρκίας παραβιάζοντας την συμφωνία για την αποχώρηση ξένων μισθοφόρων.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, το SOHR είχε αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση έστειλε νέα παρτίδα 380 Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη μέσω αερομεταφορών απο την Κωνσταντινούπολη.

Share