Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

8 βολές SPIKE NLOS για την πιστοποίηση από AH-64 Apache v6 των ΗΠΑ: Μας ενδιαφέρει άμεσα για την Αεροπορία Στρατού

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σημαντική πρόοδο, η Lockheed Martin ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά δοκιμών με χρήση πραγματικών πυρών για το πυραυλικό σύστημα Spike NLOS, χρησιμοποιώντας το επιθετικό ελικόπτερο AH-64E Apache στην διαμόρφωση οπλισμού που θέλει και η Ελλάδα να έχει στην Αεροπορία Στρατού με την παραγγελία της για SPIKE NLOS αλλά και την πιθανή αναβάθμιση του υπάρχοντα στόλου επιθετικών ελικοπτέρων στο επίπεδο AH-64 Apache Echo (V6).

Οι βολές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο βολής Yuma στην Αριζόνα, με την δοκιμή αυτή να σηματοδοτεί ένα κομβικό βήμα προς την πλήρη ενσωμάτωση αυτού του προηγμένου πυραυλικού συστήματος στο οπλοστάσιο του στρατού των ΗΠΑ και στα AH-64 Apache v6. Σε διάστημα πέντε ημερών, οκτώ πύραυλοι Spike NLOS εκτοξεύτηκαν από AH-64E Apache, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα του συστήματος για άμεση επιχειρησιακή χρήση. Αυτή η επιτυχημένη δοκιμή οδηγεί στην πιστοποίηση (AWR) του συστήματος Spike NLOS για τον στόλο των Apache των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στις δυνατότητες χτυπήματος ακριβείας από πολύ μεγάλες εμβέλειες.

Ο Tom Bargnesi, ανώτερος διευθυντής της Lockheed Martin, τόνισε τη σημασία αυτής της ολοκλήρωσης των δοκιμών. «Το σύστημα Spike NLOS αντιπροσωπεύει μια λύση αιχμής για τον σύγχρονο πόλεμο, προσφέροντας απαράμιλλη ακρίβεια και αξιοπιστία. Η ενσωμάτωσή του στον στόλο των Apache ενισχύει τις αμυντικές μας δυνατότητες σε πολύπλοκα σενάρια μάχης», δήλωσε.

Η επίδειξη απέδειξε ξανά την ευελιξία του αντιαρματικού πυραύλου Spike NLOS, επιδεικνύοντας την ικανότητά του να εμπλέκει διάφορους στόχους σε διαφορετικά επιχειρησιακά σενάρια. Ο στόχος είναι να είναι το σύστημα να είναι πλήρως λειτουργικό και στα 18 ελικόπτερα Apache Echo V6 των ΗΠΑ έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Σχετικά με τον αντιαρματικό πύραυλο Spike NLOS

Ο Spike NLOS είναι ένα υπερσύγχρονος αντιαρματικός πύραυλος πολλαπλών χρήσεων εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες. Ο προηγμένος κινητήρας του επιτρέπει να εμπλέκεται με στόχους έως και 60 χιλιόμετρα μακριά χωρίς οπτική επαφή ανάλογα φυσικά και την έκδοση. Η ευελιξία του συστήματος επιτρέπει την ενσωμάτωση σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων επίγειων, εναέριων και ναυτικών μονάδων κάτι που έκανε πρόσφατα και η Ελλάδα με την επίσημη προμήθεια των πυραύλων να αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός 2024.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Spike NLOS είναι η αναζήτηση στόχων και η ασύρματη σύνδεση δεδομένων, που παρέχουν σε πραγματικό χρόνο αναμετάδωση βίντεο και έλεγχο man-in-the-loop κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να προσαρμόσουν την τροχιά του πυραύλου ή να ματαιώσουν την αποστολή εάν είναι απαραίτητο, εξασφαλίζοντας μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια.

Διαβάστε σχετική ανάλυση για την αναβαθμισμένη έκδοση των AH-64 Apache “Echo” ΕΔΩ:

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα