Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πυρά της Χαμάς από σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα καταγγέλει το Ισραήλ: Πληροφορίες για σφοδρές μάχες στη Σετζάγια

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή Σετζάγια της πόλης της Γάζας, ισραηλινά στρατεύματα της Ταξιαρχίας Πεζικού Kfir ήρθαν αντιμέτωποι με πυρήνα της Χαμάς που επιχειρούσε μέσα από ένα τοπικό σχολείο. Ο IDF αναφέρει ότι η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη των ενόπλων. Σε έρευνα που ακολούθησε στους χώρους του σχολείου εντοπίστηκε κρύπτη με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, μονάδες τεθωρακισμένων σε συντονισμό με την Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών, εντόπισαν και κατέστρεψαν επιτυχώς μια σήραγγα στην ίδια περιοχή. Ο IDF προσδιορίζει αυτή τη σήραγγα ως μέρος του μεγάλου δικτύου τούνελ που έχει κατασκευάσει και χρησιμοποιεί η Χαμάς. Ακόμη μία σήραγγα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση, η οποία αναφέρεται πως ήταν εξοπλισμένη με ασανσέρ, υποδεικνύοντας την εξελιγμένη φύση των υποδομών της Χαμάς.

Πυρά της Χαμάς από σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα καταγγέλει το Ισραήλ: Πληροφορίες για σφοδρές μάχες στη Σετζάγια
Photo by IDF

Η Ταξιαρχία Γκολάνι του IDF εντόπισε στην περιοχή μια ομάδα στελεχών της Χαμάς οπλισμένα με αντιαρματικούς πυραύλους. Σε απάντηση αυτής της άμεσης απειλής, οι στρατιώτες ζήτησαν αεροπορική επιδρομή. Ο IDF επιβεβαιώνει ότι οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν από ένα μαχητικό ελικόπτερο.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό στη Μπέιτ Χανούν, η 5η Ταξιαρχία Εφέδρων Πεζικού του IDF δέχτηκε πυρά από μέλη της Χαμάς, τα οποία επιχειρούσαν μέσα από ένα τζαμί και ένα σχολείο του ΟΗΕ.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ συμμετέχει εξίσου ενεργά στη σύγκρουση στη Γάζα. Συγκεκριμένα χθες αναφέρεται πως έπληξε ένα κτίριο που στέγαζε στελέχη της Χαμάς, το οποίο εντοπίστηκε και υποδείχθηκε από τις χερσαίες δυνάμεις. Επίσης χτύπησε διάφορες χερσαίες τοποθεσίες αλλά και σκάφη της Χαμάς.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα