Μετάβαση στο περιεχόμενο
LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα · Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2026

LIVE

Meteor στο F-35: Η πρώτη δοκιμή άφεσης από τον εσωτερικό θάλαμο όπλων – Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από Ελλάδα Φρεγάτα «Κανάρης» (F464): Αποχαιρέτησε τον Στόλο στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας – Τέλος εποχής για μια ακόμη Kortenaer Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα πριν από τις συνομιλίες της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου – Η Άγκυρα επιμένει στη «λύση δύο κρατών» Πούτιν και Ρεζαΐ στο Κρεμλίνο: Μήνυμα του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στον Ρώσο πρόεδρο – Στη συνάντηση και ο αρχηγός της GRU Ισραήλ: Και τα δύο αραβικά κόμματα προτείνουν τον Αϊζενκότ για πρωθυπουργό – Πόσους βουλευτές συγκεντρώνει απέναντι στον Νετανιάχου Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ: Τριμερής των υπουργείων Άμυνας – Στο τραπέζι η αμυντική βιομηχανία – Αιχμές και για Άγκυρα και Τρίπολη Naval Group: Δέκα συμβάσεις με ελληνικές εταιρείες στην EURONAVAL – Νέα τμήματα φρεγατών FDI στη Σαλαμίνα Ελλάδα και Κατάρ καθιερώνουν ετήσιο Στρατηγικό Διάλογο – Κοινή δέσμευση στο Δίκαιο της Θάλασσας και συνεργασία στην άμυνα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Η πρώτη επισκευή πλοίου LNG στην Ελλάδα – Πιστοποίηση από τη γαλλική GTT Blacksword Barracuda: Η Naval Group προβάλλει στην EURONAVAL το υποβρύχιο που προτείνει και στην Ελλάδα + ΒΙΝΤΕΟ
Τουρκία: Αγνοούνται τα «1000 πλοία» που θα προκαλούσαν το Ισραήλ - Ο Στολίσκος δεν ξεκίνησε ακόμη

Ειδήσεις

Τουρκία: Αγνοούνται τα «1000 πλοία» που θα προκαλούσαν το Ισραήλ – Ο Στολίσκος δεν ξεκίνησε ακόμη

PHOTO: LICENSED VIA ENVATO FOR NEMESISHDGR

Διαφήμιση

Παρά την διεθνή κάλυψη, παρά τα πυρά του Τούρκου «ακτιβιστή» κατά του Ισραήλ που εμφανίζεται ως αρχηγός της προσπάθειας και παρά τους επίμονους τίτλους από τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, τα 1000 πλοία είναι ακόμα πολύ μακριά από το Ισραήλ και ο στολίσκος μάλλον ανακρούει πρύμναν στην Τουρκία.

Ψάξαμε να βρούμε αν υπάρχουν νεώτερα από την Τουρκία για τις πληροφορίες που μεταδώσαμε αν όχι πρώτοι από τους πρώτους, για το τεράστιο ναυτικό εμπάργκο που ήθελαν Τούρκοι να ξεκινήσουν με διεθνή συμμετοχή στο λιμάνι του Ασντόντ (Ashdod) στο Ισραήλ για την Γάζα και το μόνο που βρήκαμε είναι σιωπή, δήθεν συνέχιση της οργανωτικής προσπάθειας και ασάφεια για την ημερομηνία έναρξης της κίνησης κατά του Ισραήλ. Να υπενθυμίσουμε ότι υποτίθεται Τετάρτη τα πλοία θα είχαν συγκεντρωθεί και Πέμπτη θα είχαν σαλπάρει.

Μάλιστα ο Τούρκος κατά κάποιον τρόπο επικεφαλής της προσπάθειας (τώρα το αρνείται) σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Haber 7 φαίνεται να τον ενδιαφέρει μόνο η κάλυψη από τα διεθνή, Ελληνικά και Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης χωρίς καμία νέα αναφορά για τον στολίσκο. Η μόνη αναφορά που βρήκαμε για τον δήθεν στολίσκο ως απόδειξη ειναι ένα Tweet που αναφέρει ότι φορτώθηκε ένα φορτηγό για να πάει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα και κάποια σκάφη κατά την διάρκεια της εκεχειρίας. Δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αρκετοί τούρκοι διαμαρτύρονται ότι «ακυρώθηκε πιθανότατα» η κίνηση του στολίσκου γιατι δήθεν δώθηκε στην δημοσιότητα από Ελληνικές πηγές με αποτέλεσμα να τεθεί υπο κίνδυνο η οργάνωση. Αστεία πράγματα δηλαδή, καθώς η δημοσιότητα για την οργάνωση αυτής της προσπάθειας ήρθε από τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης και τις δηλώσεις των διοργανωτών τους.

Δεν γνωρίζουμε αν ξαφνικά θα ξεκινήσουν 1000 ή 12 πλοία για το Ισραήλ, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ξεκινήσουν θα το μάθουμε άμεσα καθώς δεν κρύβεται μια τέτοια κίνηση. Οποιαδήποτε προσπάθεια τους να πάνε πρώτα όπως σχεδιάζουν στα κατεχόμενα ανεξάρτητα από τον τελικό αριθμό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα.

Παραμένουμε στο θέμα για νεώτερες ενημερώσεις αν προκύψουν και αν ο στολίσκος τελικά θα σαλπάρει για Ισραήλ.

Γάζα Ειδήσεις Ισραήλ Τουρκία