Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΩΡΑ: Κλιμάκωση στην Ουκρανία με βολές πυροβολικού

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την τελευταία ώρα υπάρχει πληροφορία για γενική κλιμάκωση με σφοδρές ανταλλαγές πυροβολικού μεταξύ Ουκρανικών δυνάμεων και Αυτονομιστών.

Συγκεκριμένα η Ουκρανια φαίνεται να εχει πλήξει αρκετές περιοχές με αυτοκινούμενο πυροβολικό & οι αυτονομιστές να εχουν απαντήσει με βολές mortar 122 χιλιοστών.

Παράλληλα τεθωρακισμένα της Λευκορωσίας και της Ρωσίας κινούνται στην Λευκορωσία προς τα σύνορα με την Ουκρανία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο βίντεο που κάνει το γύρω του κόσμου.

Μετά από έρευνα μας το βίντεο τελικά είναι δέκα ημερών και δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάσταση.

https://twitter.com/i/status/1378100540203225088

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λουχάνσκ αναφέρει:

“Η ουκρανική πλευρά συνεχίζει να κλιμακώνει τη σύγκρουση, βομβαρδίζοντας το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Στην κατεύθυνση Popasnyanskoe από τις θέσεις της 59ης ταξιαρχίας στην περιοχή
του οικισμού TROITSKOE με εντολή του εγκληματία πολέμου Shapalov και από τις θέσεις της 92ης ταξιαρχίας ουκρανοί άνοιξαν πυρ προς την περιοχή του οικισμού KALINOVO-BORSCHEVATOE, για πρώτη φορά μετα από την εισαγωγή πρόσθετων μέτρων για την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός, με χρήση πυροβολικόυ 122mm.

Συνολικά Έξι από τις βολές των Ουκρανικών δυνάμεων επληξάν στις θέσεις των υπερασπιστών της Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Για την διασφάλιση της ασφάλειας του άμαχου πληθυσμού της Δημοκρατίας, οι υπερασπιστές μας αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ προς τις θέσεις του εχθρού με όπλα που δεν απαγορεύονται από την συμφωνία του Μινσκ. Οι απώλειες του εχθρού υπολογίζονται.

Τα γεγονότα των παραβιάσεων ήταν κοινοποιήθηκαν άμεσα στους εκπροσώπους της Ουκρανικής πλευράς στο JCCC για να πάρει μέτρα και να αποκλείσουν κάθε κατηγορία εναντίον της Λαικής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ( για την κατάσταση που εχει δημιουργηθεί).

Καλούμε διεθνείς παρατηρητές και την Ηγεσία του ΟΑΣΕ να καταγράψει ένα ακόμα γεγονός παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός από την ουκρανική πλευρά.”

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα