Ο Μπάιντεν μπαίνει μπροστά για την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας | ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν μπαίνει μπροστά για την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας | ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη τηλεφωνική κλήση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή για να εκφράσει την ένθερμη υποστήριξή του στην Ουκρανία για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε αφού δυτικά κράτη και το ΝΑΤΟ εξέφρασαν ανησυχία για τη μετακίνηση των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

“Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενόψει της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας στο Ντονμπάς και την Κριμαία”, ανέφερε δήλωση των ΗΠΑ.

Η Ουκρανία ανέφερε ότι η συνομιλία των δύο προέδρων διήρκεσε 50 λεπτά.

“Συζητήσαμε λεπτομερώς την κατάσταση στο Donbass. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν με διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία δεν θα μείνει ποτέ μόνη της απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας, δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε τηλεοπτική δήλωση.

Η Ρωσία προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι μια κλιμάκωση στο Ντονμπάς θα μπορούσε να «καταστρέψει» την Ουκρανία και προειδοποίησε για τυχόν ανάπτυξη του ΝΑΤΟ.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »