ΤΟ ΠΡΩΤΟ “ΘΗΡΙΟ” ΤΗΣ ΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ: Οπλισμένο με METEOR για να αλλάξει τις ισορροπίες

ΤΟ ΠΡΩΤΟ “ΘΗΡΙΟ” ΤΗΣ ΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ: Οπλισμένο με METEOR για να αλλάξει τις ισορροπίες

Διθέσιο θα είναι το πρώτο αεροσκάφος Rafale που θα παραδοθεί στην Ελλάδα όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας AIR&COSMOS.

Η πληροφορία γνωστοποιήθηκε από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 6 Μαρτίου η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, στην 113 Αεροπορική Βάση της Γαλλικής Αεροπορίας στο Saint-Dizier όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο στις προετοιμασίες των μεταχειρισμένων αεροσκαφών Rafale που θα προμηθευτεί η χώρα μας. 

Το πρώτο αεροσκάφος που θα παραδοθεί φέρει το σειριακό αριθμό Β305 και σύμφωνα με τον αρχηγό της Μοίρας Αεροναυτικής Υποστήριξης, οι βασικές εργασίες προετοιμασίας στο αεροσκάφος ξεκίνησαν στις 10 Νοεμβρίου και είχαν ολοκληρωθεί πριν την επίσημη υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Στην Αεροπορική Βάση του Saint-Dizier θα προετοιμαστεί και το δεύτερο διθέσιο Rafale που θα έρθει στην Ελλάδα μέσα στο 2021, ενώ τα 10 μονοθέσια αεροσκάφη που θα παραλάβει η Ελλάδα θα προετοιμαστούν από τη Μοίρα Αεροναυτικής Υποστήριξης που εδρεύει στην 118 Αεροπορική Βάση στο Mont-de-Marsan.

Όπως έχει ενημερώσει ήδη από τις 5 Μαρτίου το Nemesis HD, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Rafale F3-R, η γαλλική αεροπορία πραγματοποίησε την πρώτη επιχειρησιακή πτήση ενός Rafale εξοπλισμένου με πυραύλους METEOR.

Αυτή η πτήση κατέστησε δυνατή την επικύρωση των διαδικασιών εξοπλισμού του συγκεκριμένου πυραύλου στο αεροσκάφος από τους κατασκευαστές και επιβεβαίωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των πληρωμάτων των Γαλλικών RAFALE.

Υπενθυμίζεται οτι ο συγκεκριμένος πύραυλος θα εξοπλίζει και τα Ελληνικά RAFALE F3R που θα πετάξουν για πρώτη φορά με Ελληνικά χρώματα τον Ιούλιο του 2021.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »