ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: Κρίσιμη η κατάσταση στην Ουκρανία

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: Κρίσιμη η κατάσταση στην Ουκρανία

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ρωσοουκρανικά σύνορα με τις δύο χώρες να αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους ότι προσπαθούν να σπάσουν την εκεχειρία.

Η Ουκρανική εφημερίδα Kyiv Post, αναφέρει ότι ένας Ουκρανός στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα την Παρασκευή από Ρώσο ελεύθερο σκοπευτή κοντά στην πόλη Μαριίνκα, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Σάββατο ακόμη ένας ουκρανός στρατιώτης τραυματίστηκε από εχθρικά πυρά.

O Oleksiy Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε την Παρασκευή πως η ουκρανική κυβέρνηση έχει επίγνωση της κρίσιμης κατάστασης αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Παράλληλα, το Russia Today αναφέρει ότι “”Το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ δήλωσε πως ο ουκρανικός στρατός τοποθετεί νάρκες στα προάστια της ελεγχόμενης από το Κίεβο πόλης Carbonit κοντά στο Ντονμπάς.”

Το ρωσικό δίκτυο επίσης αναφέρει ότι η πολιτοφυλακή του Λουχάνσκ κατέρριψε σήμερα, Κυριακή, ένα UAV του ουκρανικού στρατού και πως υπάρχουν αναφορές για ανάπτυξη ουκρανικων αρμάτων μάχης και πυροβολικού έξω από το Ντονμπάς.

Share
Translate »