Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Το Ουκρανικό Πυροβολικό κατέστρεψε Ρωσικά TOS-1A με M109A6 «Paladin»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σημαντική εξέλιξη στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε επιτυχώς ρωσικό εκτοξευτή πολλαπλών θερμοβαρικών πυραύλων (TOS-1 Buratino) στην Ζαπορίζια (Zaporizhzhia).

Απίστευτο βίντεο με Ουκρανικό τρακτέρ να σέρνει TOS-1 Buratino
Photo by Vitaliy Ragulin – Репетиция парада., CC BY-SA 3.0

Αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα κατέστη δυνατό με τη βοήθεια της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης, συγκεκριμένα με την ανάπτυξη του αυτοκινούμενου πυροβόλου M109A6 «Paladin» 155 mm το οποίο εκτέλεσε βολή αντιπυροβολικού (προσβολή των χώρων τάξεως του αντιπάλου πυροβολικού).

Το Ουκρανικό Πυροβολικό κατέστρεψε Ρωσικά TOS-1A με M109A6 «Paladin»
PHOTO: UKRAINE WEAPONS TRACKER TWITTER

Η καταστροφή του συστήματος TOS-1A σηματοδοτεί ένα κρίσιμο πλήγμα για τις δυνατότητες ισχύος πυρός της Ρωσίας στην περιοχή καθώς είναι το δεύτερο μέσα σε 24ωρες. Η εξουδετέρωση ακόμη ενός TOS-1 είναι πολύ σημαντική καθώς η Ρωσία δεν διαθέτει μεγάλους αριθμούς στα συστήματα αυτά, ανάλογη σε σημασία με την καταστροφή από Ρωσικές δυνάμεις των Ουκρανικών Leopard 2 και M2 Bradley.

Το Ουκρανικό Πυροβολικό κατέστρεψε Ρωσικά TOS-1A με M109A6 «Paladin» - NEMESIS HD
PHOTO: UKRAINE WEAPONS TRACKER TWITTER

Με την αξιοποίηση του αυτοκινούμενου πυροβόλου M109A6 «Paladin», οι ουκρανικές δυνάμεις εκτέλεσαν ένα ακριβές και αποτελεσματικό χτύπημα κατά του ρωσικού MLRS TOS-1A, ανατινάζοντας το με βάση πρόσφατο οπτικοακουστικό υλικό.

Το M109A6 “Paladin” είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο και ευέλικτο αυτοκινούμενο πυροβόλο 155 mm που χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Σαουδικής Αραβίας και από την Ουκρανία μετά την δωρέα από το απόθεμα των ΗΠΑ.

Οι δυνατότητές εκπομπής πυρών μεγάλης εμβέλειας και τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας του επέτρεψαν στις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπήσουν το TOS-1A από ασφαλή απόσταση, εξασφαλίζοντας τον λιγότερο δυνατό κίνδυνο.

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα Ρωσικά φλογοβόλα MLRS τύπου TOS-1A είναι εξαιτερικά φονικά και χάρης στην έκταση καταστροφής που προκαλούν έχουν συμβάλει θετικά στις επιχειρήσεις του Ρωσικού Στρατού.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα