Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το ΝΑΤΟ προτείνει δημιουργία ταμείου 100 δισ. δολαρίων για την στήριξη της Ουκρανίας σύμφωνα με το Bloomberg – Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πόλεμος Ρωσία Ουκρανία – Mε στόχο την ενίσχυση της Ουκρανίας εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με την Ρωσία, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υπέβαλε μια τολμηρή πρόταση σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Ο Στόλτενμπεργκ προτείνει τη δημιουργία ενός τεράστιου ταμείου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, με στόχο συγκεκριμένα τις προμήθειες όπλων που χρειάζεται για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόταση που θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης όταν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.

Η ιδέα, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται στα χαρτιά, με τις λεπτομέρειες να συζητούνται ενεργά μεταξύ των συμμάχων. Ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης είναι ο τρόπος χειρισμού της βοήθειας και εάν τα χρήματα που δίνονται απευθείας στην Ουκρανία από μεμονωμένες χώρες πρέπει να περιλαμβάνονται σε αυτό το γενικό σύνολο.

Το ΝΑΤΟ προτείνει δημιουργία ταμείου 100 δισ. δολαρίων για την στήριξη της Ουκρανίας σύμφωνα με το Bloomberg - Τι γνωρίζουμε ως τώρα
A German Leopard tank coming back to Camp Capo Teulada after a trip to the shooting range as a part of the NATO exercise Noble Jump 23. (NATO photo by Junior specialist (OR-2) Synne Nilsson, NOR-A)

Πηγές του Bloomberg, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ανέφεραν ότι ενώ η πρωτοβουλία έχει ένα ευρύ περίγραμμα, η τελική της μορφή είναι πιθανό να αλλάξει από τις συνεχιζόμενες συζητήσεις. Η έγκριση απαιτεί συναίνεση μεταξύ και των 32 μελών του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, μια απόδειξη του δημοκρατικού αλλά μερικές φορές βραδυκίνητου χαρακτήρα τέτοιων διεθνών οργάνων.

Μέχρι στιγμής, εκκρεμούν επίσημα σχόλια τόσο από το NATO όσο και από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου για τις πληροφορίες του Bloomberg. Η πρόταση αυτή αν ισχύει έρχεται σε μια χρονική περίοδο που η Ουκρανία αναφέρει ελλείψεις στην πρώτη γραμμή του μετώπου και οχυρώνει το Κίεβο όπως σας ενημερώσαμε καθώς η στήριξη από την Δύση έχει μειωθεί αισθητά.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα