Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Ισραήλ σκότωσε μέλη της World Central Kitchen στην Γάζα – «Ήταν λάθος» απαντά ο Νετανιάχου

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια τραγική εξέλιξη, η World Central Kitchen, η διάσημη φιλανθρωπική οργάνωση τροφίμων με επικεφαλής τον José Andrés, ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Λωρίδα της Γάζας μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς τον θάνατο επτά μελών της.

Αυτή η διακοπή, η οποία έρχεται εν μέσω των προσπαθειών της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της έντονης πείνας στη Γάζα με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο δια θαλάσσης, σηματοδοτεί μια πιθανή αύξηση των κακουχιών για τους κατοίκους της περιοχής που πλήττεται από την σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναγνώρισε το λάθος όπως χαρακτήρισε πλήγμα κατά των εργαζομένων της οργάνωσης, υποσχόμενος ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα και θα ληφθούν μέτρα για την αποτροπή τέτοιων λαθών.

Η συνοδεία της ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελούνταν από δύο θωρακισμένα οχήματα και ένα ακόμα όχημα με το λογότυπο της World Central Kitchen και στοχοποιήθηκε από τον IDF καθώς αναχωρούσε από την αποθήκη Deir al-Balah. Η ομάδα είχε μόλις ολοκληρώσει την παράδοση περισσότερων από 100 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, παρά τον συντονισμό της επιχείρησης με τον IDF.

«Δυστυχώς, την τελευταία μέρα, σημειώθηκε ένα τραγικό περιστατικό όπου οι δυνάμεις μας χτύπησαν άθελά τους αθώους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας», «Συμβαίνει σε πόλεμο και το διερευνούμε διεξοδικά. Είμαστε σε επαφή με τις κυβερνήσεις και θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον» είπε ο Νετανιάχου για το τραγικό συμβάν.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα