Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας υπέγραψαν συμφωνία Goverment-to-Goverment προμήθειας ενεργών συστημάτων προστασίας TROPHY στον γερμανικό στρατό για τα αρματα μάχης τύπου LEOPARD 2.
Η προμήθεια περιλαμβάνει την παροχή συστημάτων για μια ίλη αρμάτων σε πρώτη φαση και ανταλλακτικών καθώς και την επιχειρησιακή και τεχνική εκπαίδευση.
Τα συστήματα θα παραδοθούν και θα εγκατασταθούν τα επόμενα περίπου 2 χρόνια.
Το Trophy είναι ένα ενεργό σύστημα προστασίας (APS) που έχει σχεδιαστεί για την προστασία οχημάτων από βολες αρμάτων μάχης αλλα και αντιαρματικών. Ένας μικρός αριθμός εκρηκτικών διαμορφωμένων βλημάτων καταστρέφει τις εισερχόμενες απειλές πριν χτυπήσουν το όχημα.
Ο κύριος σκοπός του είναι να συμπληρώσει την θωράκιση των ελαφρών και βαρέων θωρακισμένων οχημάτων μάχης.
Αναπτύχθηκε από την Rafael Advanced Defense Systems Ltd. του Ισραήλ και επί του παρόντος εχει τοποθετεί σε πάνω από 1.000 συστήματα καθώς και στα Αμερικανικά Abrams M1A2.
Πιθανή προμήθεια του Trophy υπάρχει και για τις Ελληνικές ενοπλες δυνάμεις με την παρουσίαση της RAFAEL να γίνεται στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών πέρσι με σκοπό να εξοπλίσει τα Ελληνικά LEO2A4 αλλα και LEO2A6.