Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Στόχος η Aramco: Μπαράζ επιθέσεων των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Mπαράζ επιθέσεων των Χούθι με drone και πυραύλους στη Σαουδική Αραβία…

Οι επιθέσεις στόχευσαν ένα εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), μια μονάδα αφαλάτωσης νερού, μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου και έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Αν και ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που δρα στην Υεμένη λέει ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στις επιδρομές τα ξημερώματα της Κυριακής, αναφέρει ότι υπέστησαν σημαντικές ζημιές οχήματα και κτίρια στις περιοχές που στοχοποιήθηκαν απο τους Χούθι.

Υπήρξε μια σημαντική απόπειρα επίθεσης σε εργοστάσιο LNG της εταιρείας Aramco στην πόλη της Ερυθράς Θάλασσας Γιανμπού, σύμφωνα με τον στρατιωτικό συνασπισμό. Μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του εργοστασίου δεν έδειξε καμία σοβαρή ζημιά αφού η πλειονότητα των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν απο την Υεμένη αναχαιτίστηκαν απο την Σαουδική Αεράμυνα.

Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο και κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε πρόσφατα ότι θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για να περιορίσει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Διαβάστε ακόμα: Συνεχής ετοιμότητα απο το Πολεμικό Ναυτικό – Άσκηση «ΟΡΜΗ» και «ΑΣΤΡΑΠΗ» – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα