Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Σημαντική επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ινδία: Διευρυμένες συνομιλίες με Jaishankar

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την Ινδία, σε μια νέα προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας που αδικαιολόγητα εδω και χρόνια δεν έχουν εξελιχθεί με τον ρυθμό που θα έπρεπε.

Επίσημη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ινδία: Διευρυμένες συνομιλίες | Νίκος Δένδιας Υπουργός Εξωτερικών ΥΠΕΞ
Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Εξωτερικών

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ινδία την Τρίτη 22-Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022. Η επίσκεψη λαμβάνει χώρα σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, S. Jaishankar, στην Αθήνα, στις 26 Ιουνίου 2021.

Κατά την παραμονή του στο Νέο Δελχί, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Αντιπρόεδρο  της Ινδίας και Πρόεδρο της Άνω Βουλής, M. Venkaiah Naidu.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον ομόλογό του, S. Jaishankar. Μετά από το πέρας και των διευρυμένων συνομιλιών, θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (περίπου 09:00 ώρα Ελλάδας).

Οι συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν ευρύτατο φάσμα θεμάτων, όπως την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τη διμερή και πολυμερή συνεργασία (η Ινδία είναι μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), καθώς και τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, τον Ινδο – Ειρηνικό, την Ανατολική Μεσόγειο και λοιπά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, τέλος, θα δώσει διάλεξη στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Jawaharlal Nehru (JNU) (περίπου 11:30 ώρα Ελλάδας)» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα: Στόχος η Aramco: Mπαράζ επιθέσεων των Χούθι στη Σαουδική Αραβία – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα