“ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ” για την Τουρκία αν πάρει κι άλλους S-400

“ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ” για την Τουρκία αν πάρει κι άλλους S-400

Η Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει τους S-400, αυτός είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της κρίσης με την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο David Satterfield, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

“Αυτή η προσέγγιση δεν είναι προσωπική. Είναι εντελώς νομική απαίτηση”, δήλωσε ο Satterfield, σύμφωνα με το BBC.

Η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα παραμένουν σε αντιπαράθεση για την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία, καθώς οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θεωρούν ότι μια τέτοια αγορά δεν συνάδει με την ιδιότητα της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία παρέλαβε τα συστήματα αεράμυνας S-400 το 2019, ωθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να την αποπέμψουν από το πρόγραμμα μαχητικών F-35 και να επιβάλουν κυρώσεις στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας τον Δεκέμβριο του 2020.

“Θα πρέπει να μπορούμε να πούμε ότι η Τουρκία δεν διαθέτει S-400. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορούμε να υποστηρίξουμε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Satterfield μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Επίσης, η αγορά νέων ρωσικών πυραύλων θα έχει σοβαρές συνέπειες”, πρόσθεσε ο Satterfield.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να βελτιώσει τη συνεργασία της με τον στενό και πολύτιμο εταίρο της, την Τουρκία, σε όλους τους τομείς.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »