Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΟΛΕΪΜΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” – ΣΦΟΔΡΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΟΜΠΕΟ ΓΙΑ ΙΡΑΝ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Το ιρανικό καθεστώς τρομοκρατεί τον λαό του και προωθεί την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο. Το Ιράν έχει φθάσει σε ποσοστό εμπλουτισμού 20%, πράγμα που σημαίνει παραβίαση της πυρηνικής συμφωνίας.

Η υποστήριξη του Ιράν στη Συρία προς το καθεστώς Άσαντ έχει εγκαταλείψει πολλούς από τους Σύρους. Το Ιράν πρέπει να ενεργήσει σαν μια κανονική χώρα μακριά από την κακοήθη συμπεριφορά του”, είπε ο Μάικ Πομπέο στην ομιλία του στο Διάλογο IISS Manama το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Pompeo είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν σκοτώσει τον Qassem Soleimani για να δείξουν στο Ιράν την κόκκινη γραμμή. Ο Pompeo πρόσθεσε ότι η εκστρατεία μέγιστης πίεσης έχει απομονώσει το Ιράν διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά με τη βοήθεια των συμμάχων του Κόλπου.

Ο Πομπέο απευθύνθηκε σε όσους ζητούν κατευνασμό με το Ιράν από την επερχόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν ζητώντας τους να επιδείξουν σοφία σχετικά με τη συμπεριφορά της Τεχεράνης.

“Δεν θέλουμε το ISIS να επιστρέψει στο Ιράκ ή στο Ιράν. Θέλουμε να έχουμε μια ισορροπημένη στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ”, πρόσθεσε.

“Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν ήθελε ποτέ να συμπεριφέρεται σαν ένα κανονικό καθεστώς, επειδή στον πυρήνα του, δεν είναι κανονικό. Όπως και στο Ιράν, το κόμμα είναι ένα επαναστατικό λείψανο”.

Ο Πομπέο προειδοποίησε τις χώρες της Μέσης Ανατολής ότι δεν θα επιτρέψουν την πρόσβαση της Κίνας σε περιοχές όπως οι τηλεπικοινωνίες.

«Οι βαθιές εμπορικές μας σχέσεις μας έχουν τυφλώσει απέναντι στις κακόβουλες δραστηριότητες της Κίνας», πρόσθεσε.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα