Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ GNA – ΙΤΑΛΙΑΣ: “Θα ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας υπέγραψαν την Παρασκευή στο Γενικό Επιτελείο του ιταλικού στρατού στη Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, και ο Σαλαχουντίν Αλ Ναμρούς, επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

«Αυτή μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη συνεδρίαση της κοινής ίταλο -λιβυκής επιτροπής, η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τον διάλογό μας και να αποφασίσουμε -από κοινού- τις προτεραιότητες και τον τρόπο με τον οποίο η Ιταλία θα στηρίξει την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης», δήλωσε ο Γκουερίνι.

Η συμφωνία προβλέπει παροχή στήριξης από την πλευρά της Ιταλίας στον υγειονομικό τομέα και ιδίως στους στρατιωτικούς γιατρούς, την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της κυβέρνησης Σάρατζ και την εκκαθάριση ναρκοθετημένων περιοχών.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, μιλώντας σε διπλωματικό φόρουμ, δεν έκρυψε την ανησυχία του «για τη δραστηριότητα επιρροής η οποία αναπτύσσεται (στη Λιβύη) από τρίτες χώρες».

«Τόσο εκείνοι που στήριξαν την κυβέρνηση της Βεγγάζης, όσο και εμείς, που προσφέραμε στήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, πρέπει να στοιχηματίσουμε στην επικράτηση της πολιτικής λύσης» πρόσθεσε, τέλος, η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Μαρίνα Σερένι.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα