Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Παραδοχή Ουκρανίας – “Θα μας συντρίψουν”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με τον αρχηγό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, η χώρα δεν έχει επαρκείς πόρους ωστέ να αντέξει μόνη της μια πλήρους κλίμακας επίθεση από τη Ρωσία.

Οι New York Times έγραψαν ότι ο στρατηγός Kyrylo Budanov είπε: “Η Ουκρανία, δυστυχώς, πρέπει να διατηρήσει αντικειμενικότητα σε αυτό το σημείο. Εάν η Ρωσία εξαπολύσει επίθεση πλήρους κλίμακας, χωρίς τη βοήθεια των δυτικών δυνάμεων, οι διαθέσιμοι στρατιωτικοί πόροι για την αντιμετώπισή της είναι ανεπαρκείς”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αεροπορικοί βομβαρδισμοί και επιθέσεις με ρουκέτες σε αποθέματα πυρομαχικών και στρατεύματα σε οχυρωμένες θέσεις πιθανόν να αποτελέσουν την πρώτη φάση μιας ρωσικής επίθεσης.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα ήταν σε θέση να ανεφοδιάσει τις πρώτες γραμμές «γρήγορα», με τη στρατιωτική ηγεσία να είναι ανίκανη να συντονίσει την άμυνα. Κατ’ επέκταση, θα έπεφτε όλο το βάρος στους διοικητές της πρώτης γραμμής.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπερασπιστούν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Ουκρανία σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης, καθώς δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, προειδοποίησε πως αν γίνει αυτό θα επιβληθούν στη Ρωσία πολύ σοβαρές οικονομικές κυρώσεις.

Ακόμα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε πως εάν επιτεθεί η Ρωσία στην Ουκρανία, θα έχει πολλούς νεκρούς στρατιώτες.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα