Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουρδικό χτύπημα: Σοβαρές απώλειες για την Τουρκία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, τουλάχιστον τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση στο βόρειο Ιράκ που πραγματοποιήθηκε από Κούρδους μαχητές.

Συγκεκριμένα αναφερόμενο στο PKK, το υπουργείο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «τρεις από τους γενναίους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν σε επίθεση που οργάνωσαν οι τρομοκράτες στο βόρειο Ιράκ».

Ως αντίποινα, τουρκικά μαχητικά επιτέθηκαν σε πιθανές θέσεις του PKK για να «εξουδετερώσουν» έξι μαχητές, επισημαίνει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική επίθεση στην περιοχή.

Οι τακτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο βορειοδυτικό Ιράκ που διεξάγονται από τις τουρκικές δυνάμεις, έχουν αυξήσει την ένταση στις σχέσεις της χώρας με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ στη Βαγδάτη καθώς η Τουρκία παράνομα ειβάλει στα εδάφη του κράτους και πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Νωρίτερα φέτος, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία για άλλα δύο χρόνια.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα