Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

SCALP-EG: Έπεσαν υπογράφες Ελλάδας και MBDA για την συντήρηση (MLR) του οπλοστασίου

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MBDA – Μετάφραση από NEMESISHD.GR στα Ελληνικά (ενδέχεται να υπάρχουν μικρά λάθη)

Η MBDA ενισχύει τη σχέση της με την Ελλάδα με σύμβαση για την συντήρηση μέσης διάρκειας ζωής (mid-life refurbishment – MLR) των πυραύλων SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2023.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον ναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο, Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον Eric Béranger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MBDA.

Αυτή η σύμβαση MLR αφορά τους πυραύλους SCALP (SCALP-EG) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF / ΠΑ) και περιλαμβάνει την προμήθεια εξαρτήματα σχεδιασμού αποστολής, συντήρηση και τεχνική βοήθεια. Αυτό θα παρατείνει την επιχειρησιακή υπεροχή του όπλου αυτού έναντι μελλοντικών απειλών.

Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε:

SCALP EG Υπογραφές MBDA
PHOTO: MBDA

«Η υπογραφή αυτής της σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία για την MBDA, που έρχεται 55 χρόνια αφότου υπογράψαμε το πρώτο μας συμβόλαιο για Exocet με την Ελλάδα. Η δέσμευσή μας έκτοτε δεν άλλαξε ποτέ και μας τιμά ιδιαίτερα αυτή η πρόσθετη έκφραση εμπιστοσύνης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς την MBDA για την συντήρηση μέσης διάρκειας ζωής αυτών των πυραύλων SCALP. Αυτό ενισχύει και πάλι τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων του πελάτη μας δηλαδή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο πύραυλος SCALP εξοπλίζει επί του παρόντος τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πύραυλοι που αφορά αυτή η επέκταση μέσης διάρκειας παραγγέλθηκαν ως μέρος του αρχικού πακέτου όπλων για το Mirage 2000-5.

Περαιτέρω πύραυλοι SCALP παραγγέλθηκαν από την Ελλάδα ως μέρος των πακέτων όπλων για τα 18 Rafale που παραγγέλθηκαν το 2021 και τα επιπλέον έξι Rafale που παραγγέλθηκαν το 2022.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε την ανάλυση μας για τους SCALP-EG της Πολεμικής Αεροπορίας:

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα