Αρχική ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ «Προσπάθησαν να εξισλαμίσουν Αρμένιους» – Αποκαλυπτική έκθεση για τις πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν

«Προσπάθησαν να εξισλαμίσουν Αρμένιους» – Αποκαλυπτική έκθεση για τις πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν

0
Αζερμπαϊτζάν - Αρμενία εξισλαμισμός
Photo by mil.am

Σύμφωνα με έκθεση του Αρμένιου πολιτικού και υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αρμάν Τατογιάν, Αρμένιοι που συνελήφθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν ως αιχμάλωτοι πολέμου βασανίστηκαν και έγιναν αντικείμενο γελοιοποίησης μεταξύ Αζέρων με αφορμή το θρήσκευμά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τους ζήτηθηκε ακόμα και να γίνουν μουσουλμάνοι.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αναφέρεται ότι Αζέροι στρατιώτες ζήτησαν από έναν Αρμένιο αιχμάλωτο να αλλάξει θρησκεία και να ασπαστεί το Ισλάμ. Όταν ο Αρμένιος στρατιώτης αρνήθηκε, γελοιποιήθηκε από τους Αζέρους, ξυλοκοπήθηκε άγρια και του έκαψαν το πόδι.

Στην έκθεση αναφέρεται πως μετά τον πόλεμο του 2020 μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έχει αυξηθεί η επιθετικότητα του Αζερμπαίτζάν σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πριν και έχουν παρατηρηθεί νέες πρακτικές βασανιστηρίων που δεν εφαρμόζονταν στο παρελθόν.

Στην περίπτωση ενός άλλου στρατιώτη, έγινε αντιληπτό ένα τατουάζ που είχε με σχέδιο έναν σταυρό. Οι Αζέροι του έκαψαν το δέρμα με αναπτήρα στο σημείο του τατουάζ και τον ξυλοκόπησαν.

Όσο για τους σταυρούς των αιχμαλώτων αφαιρούνταν από όλους και αν κανείς ζήταγε πίσω τον σταυρό του τον κορόιδευαν και τον χτυπούσαν χειρότερα.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ