Τουρκία: Ούτε βραχιόλι δεν θα μείνει για την οικονομία

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο δήμαρχος του Ερζερούμ του κυβερνώντος κόμματος AKP Μεχμέτ Σεκμέν ανακοίνωσε ότι ήταν ένας από αυτούς που πρότειναν στον Υπουργό Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί μια νέα τακτική για να αυξηθεί το απόθεμα της χώρας σε χρυσό χρησιμοποιώντας τα κοσμήματα των Τούρκων πολιτών.

Ο Σεκμέν μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι αναφέρθηκε στην πρότασή του να παραδόσουν οι πολίτες όλα τα χρυσά τους κοσμήματα στο κράτος ενισχύοντας έτσι την τουρκική οικονομία και να τα δανείζονται από την τράπεζα όταν θέλουν να τα φορέσουν.

Ο δήμαρχος του Ερζερούμ ανακοίνωσε αυτή την ιδέα του και είπε πως την πρότεινε στον Υπουργό Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπατί, με το επιχείρημα πως έχει σπουδάσει οικονομικά σε πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας και έχει εργαστεί ως οικονομολόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ιδέα αυτή φαίνεται να στηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, καθώς τις προηγούμενες μέρες δήλωσε ότι σκέφτεται η κυβέρνηση να ακολουθήσει μια παρεμφερή τακτική.

«Πρότεινα στον Υπουργό Οικονομικών, τα βραχιόλια, τα σκουλαρίκια, ό,τι χρυσό κόσμημα έχει κανείς να εκτιμάται και να λαμβάνει ένα πιστοποιητικό.

Με αυτό το πιστοποιητικό, τα κοσμήματα θα πρέπει να τοποθετηθούν σε χρηματοκιβώτιο στην τράπεζα, υπό τον έλεγχο του κράτους. Σε αυτό το διάστημα, το κράτος θα πρέπει να κρατήσει αυτά τα κοσμήματα ως εγγύηση.

Αν κάποια γυναίκα έχει να παέι σε έναν γάμο, να έρθει να πάρει το κόσμημά της, να το φορέσει και να το επιστρέψει να μπει στο χρηματοκιβώτιο με το ίδιο πιστοποιητικό.

Έτσι, Θεού θέλοντος, το κράτος θα συγκεντρώσει τόνους χρυσού.

Συνεπώς, το κράτος θα μπορεί να κάνει κάθε είδους επενδύσεις και να χρησιμοποιεί κάθε είδους χρηματοοικονομικά μέσα,» δήλωσε ο Σεκμέν.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version